Juhlatiedote 1.6.2011
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlatiedote 1.6.2011

Isoonkyröön yhtenäinen juhla-alue

Herättäjäjuhlien juhla-alue rakennetaan kesällä 2012 Isonkyrön keskustan koulujen, kirjaston ja liikuntahallin ympäristöön.

Tiiviille ja yhtenäiselle alueelle sijoitetaan juhlakenttä ja -tori sekä ravintola. Liikuntahallissa pidetään konsertteja.

Koulurakennuksiin järjestetään lepohuone ja ensiapupalvelut, juhlakanslia, majoitus- ja talkootoimistot, vauvala ja valvottu lastenhoitopaikka, imetyshuone, mediakeskus sekä lasten juhlaohjelmaa.

Pysäköintialueet sijoitetaan lyhyen kävelymatkan päähän juhlakentästä. Myös teltoille ja matkailuautoille ja -vaunuille on varattu omat alueensa juhlakentän liepeiltä.

Nuorille suunnitellaan ohjelmaa Kyrönjoen Pukkilansaareen, jossa voimistelu- ja urheiluseura Kyrön Voima isännöi kesäisin lavatansseja. Pukkilansaareen on suunnitteilla nuorten yökahvila ja yöveisuut, konsertteja sekä kaiken juhlakansan piknikhenkinen tapahtuma. Luonnonkaunis saari sijaitsee puolen kilometrin kävelymatkan päässä juhla-alueelta.

Kotimajoittajia toivotaan

Juhlia valmistellaan 12 toimikunnassa, jotka ovat kokoontuneet säännöllisesti koko kevätkauden 2011. Pohjatyö juhlien hyväksi aloitettiin jo vuonna 2007.

Majoitustoimikunta alkaa jo tänä kesänä etsiä juhlavieraiden kotimajoittajia. Heitä toivotaan myös Laihialta, Vähästäkyröstä ja Ylistarosta. Toimikunta varautuu majoittamaan koteihin 400-500 ihmistä.

Yhteismajoitus on järjestettävä 350-450 vieraalle ja lisäksi kaukaa tuleville talkoolaisille.

Oma osasto Oulussa

Tänä kesänä Isokyrö esittäytyy omana osastonaan Oulun herättäjäjuhlien juhlatorilla.

Osastollaan isokyröläiset myyvät juhliensa hyväksi muun muassa körtti- ja Isokyrö-raitaisia villasukkia. Perinneraitaiset sukat syntyivät kevään aikana kökkäväen ahkerissa käsissä.

Paikallisesti juhlat näkyvät kesän aikana Isonkyrön 1700-luvun markkinoilla. Herättäjäjuhlille tulee oma myyntikoju, jossa myydään esimerkiksi kökällä tehtyjä kierrätyshenkisiä käsitöitä.

Isossakyrössä ensimmäisen kerran

Herännäisyys on luterilaisen kirkon vanhimpia herätysliikkeitä. Heränneiden eli körttien hartaudenharjoituksen ydintä ovat seurat, joissa vuorottelevat lyhyet puheet ja säestyksettä veisattavat Siionin virret. Herättäjäjuhlat ovat liikkeen jokakesäinen päätapahtuma.

Herännäisyydelle on ominaista odottava ja ikävöivä usko. Liikkeen uskonkäsitykseen sisältyy ajatus kristityn kahdesta isänmaasta ja arjen kristillisyydestä. Ihmisiä rohkaistaan olemaan kriittisesti kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista iankaikkisuuden asiaa unohtamatta.

Ensimmäiset herättäjäjuhlat pidettiin Ylistaron Malkamäessä vuonna 1893. Isossakyrössä juhlat järjestetään vuoden kuluttua ensimmäisen kerran.

 

Lisätietoja

pääsihteeri

Sirkku Rinnekari

puh. 040 5293 717

sirkku.rinnekari(at)gmail.com

 

pääsihteeri

Varpu Saari

puh. 0500 662 396

varpu.am.saari(at)gmail.com