Vantaan kaupunki osallistuu herättäjäjuhliin 100 000 eurolla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vantaan kaupunki osallistuu herättäjäjuhliin 100 000 eurolla

Kirkkoherra Hannu Pöntinen, piispa Irja Askola ja kaupunginjohtaja Kari Nenonen tapasivat Vantaan konttikirkolla Sotkamon herättäjäjuhlilla heinäkuussa. Konttikirkolla markkinoitiin Vantaan juhlia. Kuva: Lotta Numminen

Julkaistu 26.8.2015 

 

Loppu tuesta koostuu muun muassa juhlakentän eli Myyrmäen urheilupuiston vuokrista, liikuntapalveluiden henkilöstökustannuksista, liikennejärjestelyistä, juhlaravintolan valvonnasta ja kaluston säilytyksestä. Kaupunki tukee myös juhlien suuren teologikokouksen järjestelyjä.

Herättäjäjuhlat on suurtapahtuma, jonne odotetaan 30000–40000 ihmistä. Kaupungin mukaan juhla rakentaa positiivista mielikuvaa Vantaasta ja tuo kaupungille runsaasti sekä valtakunnallista että paikallista medianäkyvyyttä.

Valtakunnallinen tapahtuma tuo paikallisille yrittäjille tuloja arviolta kolmen miljoonan euron edestä. Lisäksi juhlat vahvistavat kaupungin ja seurakuntien yhteistyötä ja tarjoavat mielekästä tekemistä noin 1500 vapaaehtoiselle.

Vantaan kaupunki on ollut mukana herättäjäjuhlien järjestelyissä alusta saakka, sillä kaupunginhallitus päätti jo tammikuussa 2012, että kaupunki lähtee neuvottelemaan juhlien saamisesta Vantaalle. Vantaan seurakunnat, kaupunki ja juhlien valtakunnallinen järjestäjä Herättäjä-Yhdistys solmivat huhtikuussa 2013 kumppanuussopimuksen. Nyt myönnetty tuki perustuu siihen.

Kaupunginjohtaja Kari Nenonen on herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan varapuheenjohtaja. Kaupungin edustajat ovat mukana juhlien muissakin toimikunnissa ja muun muassa viestinnässä tehdään tiivistä yhteistyötä.

Herättäjäjuhlat järjestetään Vantaalla 8-10.7.2016. Juhla on Suomen toiseksi suurin hengellinen kesäjuhla. Herännäisyys on luterilaisen kirkon toiseksi suurin herätysliike. Herättäjäjuhlat järjestetään aina eri paikkakunnalla, pääkaupunkiseudulla juhlat on järjestetty aiemmin Espoossa vuonna 2008.

Herättäjäjuhlien tukemisesta päätti Vantaan kaupunginhallitus 24.8.