Vantaan körttipari sai nimet Rauha ja Toivo
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vantaan körttipari sai nimet Rauha ja Toivo

Julkaistu 12.10.2015

 

Körttiparin nimikilpailu innosti ihmisiä ehdottamaan sopivaa nimeä Vantaan herättäjäjuhlien epäviralliselle maskottiparille, ehdotuksia tuli sosiaalisen median kautta yhteensä 135 kappaletta. Nimiraati oli vaikean valinnan edessä, sillä hyviä ehdotuksia oli runsaasti. Nimet Rauha ja Toivo valikoituivat sosiaalisessa mediassa seikkailevan parin nimiksi muun muassa näillä perusteilla:

Toivo on se, mitä nykypäivänä kaivataan maailmassa ja rauha myös. Molemmat ovat perinteisiä suomalaisia nimiä. Voisi kuvitella että tämän nimiset ihmiset oikeasti vierailevat Vantaan herättäjäjuhlilla, perustelee raati.

Ehdotukset kuvastavat maailman tilaa ja uskoa

Ehdotuksia sai antaa Herättäjäjuhlien Facebook-tilillä ja Instagramissa. Nimiparia Rauha ja Toivo ehdotti neljä henkilöä, kysyimme heiltä perusteluja valintaan. He peilasivat nimiä paitsi maailman nykytilaan, myös historiaan ja uskoon.

- Ajattelin tätä aikaa maailmassa, sekä kirkon ja uskonnon syvimpiä merkityksiä minulle. Rauha on anteeksiantoa ja hyvää tahtoa. Toivo on sisäinen maailma, olotila jonka vallitessa on hyvä elää. Toivo hyvien asioiden toteutumisesta ja niiden edistäminen on tarpeen nyt jos koskaan. Usko hyviin asioihin luo toivoa. Nimet ovat myös hyvät suomalaiset nimet, jotka ovat olleet ahkerassa käytössä erityisesti sotien jälkeen, kertoo Sini Vahvaselkä.

Rauha ja toivo löydetään myös evankeliumin sanomasta.

- Missä tahansa evankeliumia julistetaan, kerrotaan sanomaa Jumalan meille tarjoamasta rauhasta ja toivosta. Tätä viestiä tarvitsemme arkisessa elämässä, parisuhteessa ja muissa ihmissuhteissa, yksityisinä ihmisinä ja kansana. Ja koko maailma tarvitsee nyt sanomaa rauhasta ja toivosta. Sanat siis kertovat evankeliumin lyhyesti, kertoo nimiä ehdottanut hyvinkääläinen Seija Jokilehto.

Tapio Seppälä viittaa perusteluissaan toivovaiseen mummoon.

- Mielestäni nimet heijastavat herännäisyyden asennoitumista, mutta kertovat jotain siitä, mitä tällä hetkellä kaivataan Jumalan maailmassa. Viittaan mummoon, jolta kysyttiin, onko hän uskovainen. Mummo oli epävarma, mutta ilmoitti, että hän on ainakin toivovainen. Rauha taas voi olla monenlainen, mutta herännäisyys itsessään on hiljentymisen ja rauhoittumisen liike, joten se on osuva nimi kiireisen, levottoman ja sotaisan maailman menossa.

- Olemme muuttaneet Ylivieskasta Vantaalle pari vuotta sitten, sykähdyttää että juhlat on nyt näin lähellä. Nimien perusteluiksi ajattelin että tämä aika on täynnä sotaa ja vihaa, tämmöisessä suuressa kaupungissa jossa on monennäköistä kansallisuutta ja monen suunnan edustajaa, ovat Rauha ja toivo sopivat nimet. Herännäisyys on se, joka kannattelee toivoa ja rauhaa toivon kaikille kansoille maailmassa. Omaan ehdotukseeni lisäsin vielä että ”armon vuonna 2016”, sillä armo kuuluu herännäisyyteen, kertoo Kirsti Mäenpää.

Ehdotuksia suojeluspyhimyksestä piispoihin

Paavo ja Lauri olivat suosituimmat miesten nimiehdotukset, naisten nimistä Anna oli suosiossa. Körttiparille ehdotettiin myös yhteisnimiä Anonyymit pessimistit, Armonkerjäläiset, Kahden maan kansalaiset, Uskolliset ja Vantaan vaeltajat ehdotettiin. Eräs osallistuja ehdotti Irjaa ja Marttia nykyisen ja ensimmäisen piispan mukaan.

Raati ei halunnut valita nimiä, jotka suoraan viittaavat johonkin henkilöön, kuten Lauri, joka Vantaalla tunnetaan suojelupyhimys Laurentiuksesta tai Paavo, jolla viitataan Paavo Ruotsalaiseen.

Nimiehdotukset on nähtävillä Herättäjäjuhlien tileille postattujen körttiparin kuvien alla täällä ja täällä.

Rauha ja Toivo matkaavat sosiaalisessa mediassa

Rauhan ja Toivon liikkeitä Vantaalla voi seurata Instagramissa ja Facebookissa. Tarkoitus on tehdä Vantaata tutuksi herättäjäjuhlien tuleville vieraille ja myös herättäjäjuhlia tutuksi vantaalaisille.

Minne sinä veisit Rauhan ja Toivon tai minkä paikan Vantaalta haluat nostaa esiin? Vinkkaa siitä esimerkiksi Herättäjäjuhlien Facebook-sivulla.

---

Ehdotusten antajien kesken arvottiin kolme körtin mopo ei keuli t-paitaa. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sosiaalisessa mediassa.

Teksti ja kuva: Lotta Numminen.