Tarja Korpelan kolumni
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kolumni: Talkoilu on loistava tapa kohdata ja tutustua

Julkaistu verkossa 3.2.2016

Vantaan herättäjäjuhlien teema ”Kahden maan kansalainen” kuvaa hyvin myös sitä talkooväkeä, jonka työpanoksella Vantaan herättäjäjuhlia rakennetaan.

Talkootoimikunnassa olemme jo viime keväästä saakka todenneet, että näitä juhlia valmistelee ja toteuttaa joukko ihmisiä, joiden kosketuskohta herännäisyyden perintöön on ohut. Ja toisaalta, mukana on joukko ihmisiä, todellisia konkareita, joilta vuosikymmenien aikana eivät ole jääneet yhdetkään juhlat käymättä. Kaikkia meitä tarvitaan.

Toivottavasti perinne ja uudet tuulet kohtaavat juhlissamme hyvällä tavalla. Kahden ja useammankin maan kansalaisten kohtaaminen on jännittävää ja tuo juhlille oman vivahteensa. Vantaan juhlien vapaaehtoisten joukko on noin 1500 henkeä.

Unelmoimme tämän joukon koostuvan hyvin monenikäisistä, sekä eri puolilta Suomea juhlille saapuvista että meistä pääkaupunkiseutulaisista, eri maista ja kulttuuritaustoista tulevista, eri kieliä puhuvista ja jopa eri uskoa tunnustavista ihmisistä. Silloin on luvassa mielenkiintoisia kohtaamisia.

Vapaaehtoistehtävät ja talkoilu on loistava tapa kohdata ja tutustua itselle vieraaseen ihmiseen. Yhteisen soppatykin äärellä, kadun risteyksessä liikennettä valvomassa tai majoitusvastaavana voi löytää samasta tehtävästä ihmisen, jonka kanssa voi jakaa pienen hetken yhteistä matkaa.

Yhdessä tekeminen ja toimiminen rakentavat sillan kahden maan välille. Tällä sillalla kohtaamme toisemme Vantaan herättäjäjuhlilla. Sinua odotetaan!

Tarja Korpela, johtava kasvatustyön pastori ja talkootoimikunnan jäsen

Teksti on julkaistu myös Hengellisen Kuukauslehden Askelmerkkejä-palstalla