Oheisohjelma 2016
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Oheisohjelma 2016

Torstai 7.7.

16.00 Avajaiskonsertti ”Kahden maan kansalainen”. Vantaan seurakunnat järjestävät ilmaiskonsertin iloisella ja kansainvälisellä otteella. Tikkurilan uudella torilla (Asematie 7) klo 16.00 - 17.15. Konsertissa mukana Jaakko Löytty, Ilona Gill, Antti Vuori ja Houseband sekä kansainvälisiä artisteja. Lue lisää

20.00 Edessä reitti. Löydä sinäkin tiesi Vantaan herättäjäjuhlille. Musiikillisina reittioppaina vantaalaiset taiteilijat Esa Ruuttunen, Junnu Aaltonen, Sinikka Honkanen sekä Käsikelloyhtye Sonus. Temppeliaukion kirkko (Lutherinkatu 3, Helsinki). Vapaa pääsy.

Perjantai 8.7.

12.00 Patikkaretki Högbergetin kalliolle, jolla lauletaan Siionin Virsiä. Lähtöpaikka: Tasakalliontie, Vantaa, Sipoonkorven kansallispuiston parkkipaikalta, joka näkyy tien alkupäästä. Mukana patikoivat pastori Tuomo Kahenvirta ja laulaja Hannu Holma. Högberget sijaitsee Sipoonkorven kansallispuiston länsilaidalla ja on yksi Vantaan korkeimmista mäistä. Huipulta aukeaa näköala Sotungin kylän yli. Maisemassa kohtaavat suojeltu maaseutumiljöö ja sen takana kohoavat Hakunilan suuret talot. Korkea mäki on loistava paikka pysähtyä veisaamaan. Kävelymatkaa kertyy noin 3 kilometriä. Maasto on kohtuullisen vaativaa eli retki ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ota oma vesipullo mukaan.

16.00 Herännäisyys ja kirkot: juuret ja jäljet. Ekumeeninen tilaisuus Myyrmäen Liesi-kappelissa (Liesikuja 7). Alustajana Eeva-Kaisa Rossi. Kommenttipuheenvuoroja eri kirkkojen edustajilta. Keskustelua ja loppuhartaus. Järjestäjä: Vantaan ekumeeninen työryhmä.

19.30 Varrella virren. Vantaan seurakuntien kaikki kirkkokuorot on muutaman vuoden välein koottu yhteiseen isoon esiintymiseen, joka on vaatinut paljon harjoitusta. Varrella virren -esitys on kirkkomuusikoidemme käsialaa: virsiä eri tyyleihin sovitettuina – barokkiin, romantiikkaan, modernismiin, viihteen kielelle, tyylinmukaisin soitinyhtyein. Pannaan seurakuntakin laulamaan!

Joku muusikoista oivalsi, että esityksen pitää tarjoilla myös suomalaisen virren historiaa. Niinpä jutun juontajiksi pyydettiin ensimmäisen virsikirjamme (1583) toimittajaa, Turun koulun kunnianarvoisaa rehtoria Iacobus Finnoa sekä toisen virsikirjamme (1605) etevää toimittajaa, Maskun kirkkoherra Hemminki Henrikinpoika Holloa eli Hemminki Maskulaista ja Suomen kotien kirjailijaa, kirjailijoiden kuningatarta ja painosten herratarta Hilja Haahtea, jonka virsiä julkaistiin mm. virsikirjan lisävihkoehdotuksessa 1923. Kuorolaisten ja kaikkien seurakuntiemme iloksi he ystävällisesti suostuivat! Mikä ilo ja onni! Voisiko toivoa pätevämpiä asiantuntijoita keskustelemaan kysymyksestä, kuka oikeastaan on oikeutettu virsiä kirjoittamaan! Myyrmäen kirkko (Uomatie 1). Käsiohjelma 10 €.

19.30 Vielä mä toivon - matkamiehen iltarukous. Matkamiehen iltarukous on musiikillinen kokonaisuus, jonka Jaakko Löytty teki Senegalissa. Ensiesitys oli Siionin virsien 200-vuotisjuhlassa Jalasjärvellä 1990. Vuodet ovat vierineet, mutta laulut ovat eläneet omaa elämäänsä, kuten ”Käy, Herra meitä siunaamaan”. Kuoroa johtaa Hanna-Mari Hapuli ja soitinyhtyettä Olli Seikkula. Mukana myös Jaakko Löytty, Elisa Varkemaa, Reijo Liimatainen, Jarmo Kokkonen ja nuoria. Tilaisuudessa kolehti. Energia Areena.

19.30 Raota portti  luottamukseen ja ikiaikaiseen turvaan. Suomalaisen miehen Suomalainen rukous. Korson Mieslaulajat johtajanaan ja solistinaan Pekka Itkonen. Kivistön kirkko (Laavatie 2). Käsiohjelma 10 €.

21.00 Juurimessu. Tervetuloa hiljentymään ja vaeltamaan uskontunnustusalttareilla jo klo 20.30 alkaen. Juurimessu vie sen äärelle, millaiseen maaperään olemme kristittyinä juurtuneet. Messussa suomalainen metsän hengellisyys kohtaa kaupunkilaisen arjen. Messu kutsuu pysähtymään ja miettimään omaa paikkaamme ja kutsumustamme globaaliksi muuttuneessa todellisuudessamme. Messun taustana on Pauliina Kainulaisen ekoteologia. Sanoitukset nousevat 2000-luvun ihmisen ajankohtaisesta todellisuudesta. Sävellykset ovat rukousrunoilija Katja Kailan käsialaa. Messua seurakunnan kanssa ovat toteuttamassa Pauliina Kainulainen, Kari Pekka Kinnunen ja Stina Huima. Messussa avustaa korsolainen NaisSound-lauluryhmä kanteleen, huilun ja jousien säestämänä. Korson kirkko (Merikotkantie 4, Korson juna-aseman läheisyydessä). Lue lisää.

21.30 Mammat ja Papat -treffit körttijuhlilla. Mammat laulavat elämästä, ilosta, arjesta, äitien tunnoista ja pyhän aavistuksesta kansanlauluhenkisten kappaleiden, virsien ja gospeleiden sävyssä. Papat esittävät puolestaan osuudessaan omia tulkintojaan virsistä, Siionin virsistä ja negrospirituaaleista. Mammat ja Papat laulavat omista näkökulmistaan, nähtäväksi yleisölle jää, saadaanko nais- ja miesääniä kuulla yhdessä. Tervetuloa monenlaisten tunteiden näyttämölle!HowManyMothers lauluyhtyettä johtaa Anne Viljamaa ja Papas no Mamas -yhtyettä Juha Vintturi. Energia Areena. Käsiohjelma 10 €.

21.30 Histan veisaajat: Remontti. Histan veisaajien uusi konsertti avaa oven uuden, vanhan, uusvanhan ja vanhasta uudistuvan virren työmaille. Siellä entisöidään ja nykyaikaistetaan, puretaan muureja ja rakennetaan siltoja. Konsertti on valmistettu Siionin virsien kokonaisuudistuksen ja kirkkovirsikirjan lisävihkon innoittamana Kirkko soikoon -festivaalia ja Vantaan herättäjäjuhlia varten. Myyrmäen kirkko (Uomatie 1). Käsiohjelma 10 €. Lue lisää.

Lauantai 9.7.

9.00 - 16.00 Parisuhdekioski. Tarjolla toimintaa parisuhteen parhaaksi seurojen välissä sekä mahdollisuus Pop in -perheneuvontaan. Paikalla Vantaan seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen työntekijöitä. Energia Areena. Lue lisää

9.30 Siionin virsien kokonaisuudistuksen kuulemistilaisuus. Tule kuulemaan Siionin virsien uudistustoimikunnan jäseniä ja kysymään uudistuksesta. HUOM. paikka on juhlaoppaassa väärin. Kuulemistilaisuus pidetään Myyrmäki-hallissa sisällä eteläisellä seinustalla.

14.15–15.15 Tilkkutäkki-riparilauluja. Yhteislauluja laulattamassa Pekka Laukkarinen trio. Energia Areena.

14.15 Herännäisopistojen entisten ja nykyisten opiskelijoiden kokoontuminen juhlakentällä seuraavissa lohkoissa: Portaanpää A, Jyväskylä B, Lieksa C, Kainuu D, Raudaskylä E, Turku F, Valkeala G, Lapua H, Eurajoki I. Heränneiden ylioppilaskotien entiset ja nykyiset asukkaat kokoontuvat lohkolle J. Herättäjä-Yhdistyksen rippikoulun käyneet kokoontuvat lohkolle K.

15.00 Körttipukuisten kokoontuminen kuorokatoksessa juhlakentällä.

16.45 Peace United -futisottelu rauhan puolesta. Liikkuva seurakunta goes Peace United –futisottelu rauhan puolesta urheilukentällä. Pelaamassa kirkon julkkiksia ja turvapaikanhakijoita.Ottelun ohessa mukana myös maailmanluokan Pallotaituri Pekko! Peace United palkittiin vuoden 2016 urheilugaalassa kirkon liikuttajapalkinnolla. Urheilukenttä.​ Lue lisää

17.00 Körttifoorumin tapaaminen juhlakentällä lohkolla I.

17.00 Työntekijätapaamiset

Kansainvälisen työn tapaaminen on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Tapaamisessa esitellään Herättäjä-Yhdistyksen tekemää ja tukemaa lähetys- ja talkootyötä Suomessa ja ulkomailla. Mahdollisuus keskustella kansainvälisen työn tulevaisuudesta. Kilterin koulu (Iskostie 8).

Nuorisotyönohjaajien ja diakoniatyöntekijöiden tapaaminen. Kahvitus 16.30 alkaen. Kilterin koulu (Iskostie 8).

Teologitapaaminen. Kahvitus 16.30 alkaen. Myyrmäen kirkko (Uomatie 1).

Kirkkomuusikkojen ja kuoronjohtajien tapaaminen. Kahvikupin ääressä keskustellaan ajankohtaisista Herättäjä-Yhdistyksen musiikkiasioista kuten Siionin virsien uudistustyöstä. Mukana mm. Ulla Tuovinen ja Leena Väyrynen-Si. Juhla-alueen kuorokatos

 

20.00 Kuorokonsertti. Herättäjä-Yhdistyksen valtakunnallinen kuoro ja mieskuoro Veisuuveljet, joht. Samuli Korkalainen. Konsertin osana kuullaan Jukka Kankaisen Rukoushetki päivän päättyessä, jossa esilaulajana on Esa Ruuttunen. Myyrmäen kirkko (Uomatie 1). Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

20.00 Kirjailijailta. Oliko Luther körtti? Keskustelua tulevan Reformaation merkkivuoden 2017 teemoista ja ajankohtaisista kirjoista. Piispa Jari Jolkkonen, opetusneuvos Kalevi Virtanen ja sinä. Tarjoilua klo 19.30-21 (maksullinen). Kilterin koulu (Iskostie 8).

20.00 Syntisen virret -konsertti. Jaakko Heinimäen juontama konsertti kokoaa yhteen joukon suomalaisia laulajia ja lauluntekijöitä, kuten Viitasen Piian, Yonan, Eero Raittisen ja Jaakko Löytyn. Artisteille annettiin tehtäväksi esittää lauluja, jotka ovat tai voisivat olla virsiä, lauluja joissa soivat rakkaus, kaipuu, ikävä ja kiitos. Näistä teemoista rakentuu Syntisen virret -konsertti, joka on tehty ainoastaan Vantaan herättäjäjuhlia varten. Sakari Löytyn johtamassa orkesterissa soittavat JP Virtanen, Jarkka Rissanen, Mikko Löytty ja Markku Perttilä. Liput 15 € aikuiset, 10 € alle 18v., alle kouluikäiset ilmaiseksi. Ennakkoon lippuja voi ostaa juhlien aikana juhlatorilta nuorisotyön kojulta. Ovilta lippuja saa rajoitetusti. Ryhmävaraustiedustelut: **@**. Energia Areena. Lue lisää

20.30 Konsertti Aholansaari Sinfonietta kapellimestarina ja klarinettisolistina Jyri Nissilä. Hämeenkylän kirkko (Auratie 3). Käsiohjelma 10 €.

20.30 Helsinge hembygdsmuseumin esittely ruotsiksi.

Helsingin pitäjän Kotiseutumuseo perustettiin 1963 aittaan, joka on rakennettu 1822 ja jota käytettiin ensin kirkon ja sitten kunnan viljan lainamakasiinina. Museo kertoo rahvaan elämästä aina 1900-luvun alulle asti. Esineistö on jokapäiväisiä käyttöesineitä ja työkaluja. Pohjakerroksessa esitellään suurtalollisen tupaa ja kamaria, sekä pienempiä aihekokonaisuuksia, jotka käsittelevät pitäjän viljamakasiinia, kansakoululaitosta, kartanokulttuuria ja kestikievarilaitosta. Välitasanteella näytetään työkaluja, joita käytettiin villan ja pellavan käsittelyssä sekä kangaskudontaa. Ylimmässä kerroksessa on esineitä, jotka kertovat maataloustöistä. Kotiseutumuseo (Kirkkotie 47).

Helsinge Hembygdsmuseum grundades år 1963 i en bod, som byggdes år 1822 och som har använts som kyrkans, och senare socknens, lånemagasin för spannmål. Museet berättar om allmogens liv fram till början av 1900-talet. Föremålen är dagliga bruksvaror och arbetsredskap. På bottenplan visas en storbondes stuga och kammare, samt mindre helheter som behandlar socknens spannmålsmagasin, folkskol-väsende, herrgårdskultur och gästgiveri. På mellanplan visas redskap som användes vid ull och lin beredning samt vävning. På övre plan finns redskap som användes i jordbruksarbeten. Hembygdsmuseum (Kyrkovägen 47).

21.30 Ilveilijä ja Pyhä Petrus, keskiaikainen näytelmä. Pyhyys, vanha taide ja huumori kohtaavat keskiaikaisessa näytelmässä, joka on sekoitus mysteerinäytelmää, kansanhupailua ja satiiria. Corvus Laurencij -kuoro, ohjaus Antti Sevanto, musiikin johto Samppa Laakso. Pyhän Laurin kirkko (Kirkkotie 45). Ohjelma 10 €, vapaa pääsy.

22.30 Kuule minua - körttivirsi kohtaa keskiajan kirkkolaulun. Lauluyhtye Vox Silentii (Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen) ja Samuli Korkalainen. Pyhän Laurin kappeli (Pappilankuja 3). Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Sunnuntai 10.7.

18.15 Siionin tyttäret - levynjulkistuskonsertti. Klassinen kohtaa kansanmusiikin. Uudistettuja naisten Siionin virsiä - sävellys, sanoitus, sovitus, esitys - konsertin musiikillinen ilmaisu nousee klassisen ja kansanmusiikin maailmasta, mutta hyödyntää myös muita musiikkityylejä. Niitä laulavat ja veisaavat erityyliset, -ääniset ja -ikäiset naiset. Virret on sovittanut Laura Airola. Katariina Airas, Laura Airola, Maija Karhinen, Johanna Korhonen, Venla Lankinen, Liisa Matveinen, Liisa Pesonen. Myyrmäen kirkko (Uomatie 1). Käsiohjelma 10 €. Lue lisää.