Liikenneohjeet 2016
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Liikenneohjeet 2016

Tältä sivulta löydät tietoa juhlille tulosta ja liikkumisesta juhlien aikana. Vantaa on tiheään asuttua aluetta ja ruuhkat ovat todennäköisiä. Julkinen liikenne toimii hyvin. Jos siis suinkin mahdollista, tule Vantaalle julkisilla. Juhla-alueelle ei pääse henkilöautoilla, vaan ne pysäköidään kauemmas ja alueelle tullaan junalla.

Henkilöautojen parkkipaikan osoite on Radioasemantie 3, 01700 Vantaa.

Juhlakentän osoite on Raappavuorentie 6.

Liikennetoimiston puhelinnumero juhlien aikana on 044 714 3802.

Omalla autolla

Matkailuautolla tai teltan kanssa

Inva-merkityllä autolla tai matkailuautolla

Bussikuskit

Moottori- tai polkupyörällä

 

Junalla Tampereen tai Lahden suunnasta

Junalla Turun suunnasta

Helsingistä

Lentokoneella

 

Julkinen liikenne juhlien aikana

Taksi

 

Lähestymiskartta

 

Pääsihteeri Heikki Leppä opastaa reitin Myyrmäen asemalta juhlakentälle:

Jos tulet omalla autolla

1. Aja mielellään Kehä III:n kautta, sieltä on opastus Kivistön aseman lähelle (Radioasemantie 3, Hämeenlinnanväylän vieressä), jonne henkilöautot pysäköidään. Pysäköinti Kivistössä herättäjäjuhlien parkkialueella on ilmaista.

2. Kävele parkkipaikalta 500 metriä Kivistön asemalle, mistä jatkat I-lähijunalla Myyrmäkeen. Osta Vantaan sisäinen kertalippu. Lipun saa asemalta automaatista tai konduktööriltä junassa. Automaatista voit ostaa myös 1–3 vuorokautta voimassa olevan lipun. Konduktööri ei kierrä koko junaa, joten jos haluat ostaa häneltä lipun, mene vaunuun, joka on merkitty lipunmyyntivaunuksi. Kivistön ja Myyrmäen välissä on neljä asemaa, ja matka-aika on noin kahdeksan minuuttia. Junat kulkevat 10 minuutin välein.

3. Nouse junasta Myyrmäessä.  Asemalta juhla-alueelle kilometrin opastettu kävelyreitti tai oranssinvärinen bussi 560. Bussi lähtee Myyrmäen asemalta pysäkiltä V1504 ja siinä lukee päätepysäkkinä Myyrmäki. Rastilan suuntaan menevään bussiin ei tule nousta, jos aikoo asemalta juhla-alueelle.  Jos olet ostanut kertalipun tai pidempään voimassa olevan lipun junasta tai asemalta, sinun ei tarvitse ostaa uutta lippua bussiin.

Takaisin Kivistön asemalle pääset P-junalla. Se kulkee samaa reittiä kuin I-juna, mutta vastakkaiseen suuntaan.

Jos tulet matkailuautolla tai -vaunulla tai teltan kanssa

Varaa vaunu- tai telttapaikka etukäteen. Aja mielellään Kehä III:n kautta, mistä on opastus juhla-alueelle Myyrmäkeen. Myyrmäessä juhla-alueen läheisyydessä opastetaan ajoneuvot ryhmittäin niille varatuille paikoille.

Jos tulet inva-merkityllä autolla tai matkailuautolla.

Aja mielellään Kehä III:n kautta, mistä on opastus juhla-alueelle Myyrmäkeen. Myyrmäessä juhla-alueen läheisyydessä opastetaan ajoneuvot ryhmittäin niille varatuille paikoille. Invapaikat ovat maksuttomia. Niiden käyttö edellyttää inva-tunnusta. Matkailuautoille ja -vaunuille on pieni määrä sähköistettyjä inva-paikkoja juhlakentän lähellä. Varaa majoitus etukäteen.

Jos ajat bussia

Aja mielellään Kehä III:n kautta, mistä on opastus juhla-alueelle Myyrmäkeen. Myyrmäessä juhla-alueen läheisyydessä opastetaan ajoneuvot ryhmittäin niille varatuille paikoille.

Jos tulet moottoripyörällä tai polkupyörällä.

Aja suoraan Myyrmäen juhla-alueelle. Myyrmäessä juhla-alueen läheisyydessä opastetaan ajoneuvot ryhmittäin niille varatuille paikoille. Moottoripyörät ja polkupyörät voi parkkeerata ilmaiseksi.

 

Jos tulet julkisilla

Jos tulet junalla Tampereen tai Lahden suunnasta

1. Jää kaukojunasta pois Tikkurilan asemalla.

2. Jatka Myyrmäkeen I-lähijunalla (25 min). Kaukojunan lippu kannattaa ostaa Myyrmäkeen asti. Muussa tapauksessa osta Vantaan sisäinen lippu. Lipun saa asemalta automaatista tai konduktööriltä junassa. Automaatista voit ostaa myös 1–3 vuorokautta voimassa olevan lipun. Konduktööri ei kierrä koko junaa, joten jos haluat ostaa häneltä lipun, mene vaunuun, joka on merkitty lipunmyyntivaunuksi. Junat kulkevat noin 10 minuutin välein.

3. Nouse junasta Myyrmäessä. Asemalta juhla-alueelle kilometrin opastettu kävelyreitti tai oranssinvärinen bussi 560. Bussi lähtee Myyrmäen asemalta pysäkiltä V1504 ja siinä lukee päätepysäkkinä Myyrmäki. Rastilan suuntaan menevään bussiin ei tule nousta, jos aikoo asemalta juhla-alueelle. Juhlakentän osoite on Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa. Jos olet ostanut kertalipun tai pidempään voimassa olevan lipun junasta tai asemalta, sinun ei tarvitse ostaa uutta lippua bussiin. Kaukoliikenteen junalipulla et voi kuitenkaan matkustaa bussissa.

Takaisin Tikkurilaan pääset P-junalla. Se kulkee samaa reittiä kuin I-juna, mutta vastakkaiseen suuntaan.

Jos tulet junalla Turun suunnasta

1. Jää kaukojunasta pois Pasilan asemalla.

2. Jatka Myyrmäkeen P-lähijunalla (10 min). Kaukojunan lippu on hyvä ostaa Myyrmäkeen saakka. Muussa tapauksessa osta seutulippu. Lipun saa asemalta automaatista tai konduktööriltä junassa. Automaatista voit ostaa myös 1–3 vuorokautta voimassa olevan lipun. Konduktööri ei kierrä koko junaa, joten jos haluat ostaa häneltä lipun, mene vaunuun, joka on merkitty lipunmyyntivaunuksi. Junat kulkevat noin 10 minuutin välein.

3. Nouse junasta Myyrmäessä. Asemalta juhla-alueelle kilometrin opastettu kävelyreitti tai oranssinvärinen bussi 560. Bussi lähtee Myyrmäen asemalta pysäkiltä V1504 ja siinä lukee päätepysäkkinä Myyrmäki. Rastilan suuntaan menevään bussiin ei tule nousta, jos aikoo asemalta juhla-alueelle. Juhlakentän osoite on Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa. Jos olet ostanut kertalipun tai pidempään voimassa olevan lipun junasta tai asemalta, sinun ei tarvitse ostaa uutta lippua bussiin. Kaukoliikenteen junalipulla et voi kuitenkaan matkustaa bussissa.

Takaisin Pasilaan pääset I-junalla. Se kulkee samaa reittiä kuin P-juna, mutta vastakkaiseen suuntaan.

Jos tulet Helsingistä

 

Lauantaina Helsingistä lähtee Myyrmäkeen astetta körtimpi juna, jossa konduktöörinä on piispa Irja Askola ja matkalaisia veisuuttaa oopperalaulaja Esa Ruuttunen.

Viisisataa ensimmäistä mahtuu mukaan ilmaiselle junamatkalle, joka pysähtyy kehäradan P-junan asemilla Helsingin ja Myyrmäen välillä. Vuoro lähtee Helsingistä lauantai-aamuna n. kello 9.40 ja kyydittää helsinkiläiset juhlavieraat takaisin illalla. Paluumatkalle Myyrmäestä startataan n. kello 20.  Lue lisää Helsingin seurakuntien sivuilta.

Muulloin Helsingistä:

1. Helsingin keskustasta pääset Myyrmäkeen P-lähijunalla (16 min). Osta seutulippu. Lipun saa asemalta automaatista tai konduktööriltä junassa. Automaatista voit ostaa myös 1–3 vuorokautta voimassa olevan lipun. Konduktööri ei kierrä koko junaa, joten jos haluat ostaa häneltä lipun, mene vaunuun, joka on merkitty lipunmyyntivaunuksi.

2. Nouse junasta Myyrmäessä. Asemalta on opastettu kävelyreitti juhla-alueelle (noin 1 km). Juhlakentän osoite on Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa. Asemalla voi myös vaihtaa esimerkiksi bussiin 560, jonka päätepysäkki on juhla-alueen läheisyydessä. Bussin tunnistaa oranssista väristä. Bussi lähtee Myyrmäen asemalta pysäkiltä V1504 ja siinä lukee päätepysäkkinä Myyrmäki. Rastilan suuntaan menevään bussiin ei tule nousta, jos aikoo asemalta juhla-alueelle. Jos olet ostanut kertalipun tai pidempään voimassa olevan lipun junasta tai asemalta, sinun ei tarvitse ostaa uutta lippua bussiin.

Takaisin Helsingin keskustaan pääset I-junalla. Se kulkee samaa reittiä kuin P-juna, mutta vastakkaiseen suuntaan.

Jos tulet lentokoneella

1. Helsinki-Vantaan lentoasemalta pääset Myyrmäkeen I-junalla (16 min). Osta Vantaan sisäinen lippu. Lipun saa asemalta automaatista tai konduktööriltä junassa. Automaatista voit ostaa myös 1–3 vuorokautta voimassa olevan lipun. Konduktööri ei kierrä koko junaa, joten jos haluat ostaa häneltä lipun, mene vaunuun, joka on merkitty lipunmyyntivaunuksi. Junat kulkevat noin 10 minuutin välein.

2. Nouse junasta Myyrmäessä. Asemalta juhla-alueelle kilometrin opastettu kävelyreitti tai oranssinvärinen bussi 560. Bussi lähtee Myyrmäen asemalta pysäkiltä V1504 ja siinä lukee päätepysäkkinä Myyrmäki. Rastilan suuntaan menevään bussiin ei tule nousta, jos aikoo asemalta juhla-alueelle. Juhlakentän osoite on Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa. Jos olet ostanut kertalipun tai pidempään voimassa olevan lipun junasta tai asemalta, sinun ei tarvitse ostaa uutta lippua bussiin.

Takaisin Helsinki-Vantaalle pääset P-junalla. Se kulkee samaa reittiä kuin I-juna, mutta vastakkaiseen suuntaan.

Julkinen liikenne juhlien aikana

Herättäjäjuhlien oheisohjelmaa on ympäri Vantaata. Tapahtumien yhteydessä mainitaan niiden paikka. Julkisilla välineillä liikkuminen on helppoa, ja reittiohjeita saa näppärästi reittioppaasta.

Jos liikut vain Vantaan rajojen sisällä, osta Vantaan sisäinen lippu. Voit ostaa kertalipun tai 1–3 vuorokauden matkakortin. Lippuja voit ostaa juna-asemien automaateista. Kertalipun voit ostaa myös konduktööriltä tai bussikuskilta. Busseissa maksuvälineenä käy käteinen (yli 20 euron seteleitä ei oteta vastaan), junissa myös yleisimmät pankki- ja luottokortit. Liput käyvät sekä lähijunissa että busseissa. Kaukoliikenteen junalipulla ei kuitenkaan voi matkustaa busseissa.

Jos kuljet juhlien aikana Vantaan lisäksi Espoossa tai Helsingissä, osta seutulippu. Myös näitä lippuja voi ostaa automaateista tai henkilökunnalta. Seutulippu käy kaikkeen joukkoliikenteeseen, myös raitiovaunuihin, metroon ja Suomenlinnan lauttaan.

Kehärata helpottaa Vantaalla ja Helsingissä liikkumista. Kehäradalla liikennöivät I- ja P-junat, jotka pysähtyvät kaikilla asemilla reittinsä varrella. I-junat kiertävät lenkin vastapäivään (Helsinki–Tikkurila–Lentoasema–Myyrmäki–Helsinki) ja P-junat myötäpäivään (Helsinki–Myyrmäki–Lentoasema–Tikkurila–Helsinki). Junat kulkevat arkisin ja lauantaisin päiväsaikaan kymmenen minuutin välein. Junat ovat moderneja, matalalattiaisia junia, joihin on helppo nousta matkalaukkujen, lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa. Asemien esteettömyydestä saat lisätietoa VR:n omilta sivuilta.

Myyrmäen asemalta on opastettu kävelyreitti juhla-alueelle. Juhlakentän osoite on Raappavuorentie 6, 01600 Vantaa. Myyrmäen asemalla voi vaihtaa mm. bussiin nro 560, jonka päätepysäkki on juhla-alueen läheisyydessä. Bussin tunnistaa oranssista väristä. Bussi lähtee Myyrmäen asemalta pysäkiltä V1504 ja siinä lukee päätepysäkkinä Myyrmäki. Rastilan suuntaan menevään bussiin ei tule nousta, jos aikoo asemalta juhla-alueelle.

Lisätietoa julkisesta liikenteestä saat HSL:n verkkosivuilta.

HSL:n asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 7-19 ja la-su klo 9-17, puhelinnumero (09) 4766 4000

Taksi

Varsinainen taksiasema on Myyrmäen aseman vieressä. Tilapäinen taksiasema on urheilupuiston eteläosassa Myyrmäki-hallin kulmassa. Vantaan taksi 0100 7300. Myyrmäen asema, taksi (09) 1066 1600

Lähestymiskartta

 

Lähestymiskartta. Klikkaamalla voit ladata kuvan omalle koneellesi ja tulostaa sen.