Herättäjäjuhlien talkoista puuttuu suurin osa liikenteenohjaajista
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlien talkoista puuttuu vielä suurin osa liikenteenohjaajista

Julkaistu 28.6.2016

Vantaan herättäjäjuhlien 1500 talkoolaisesta on nyt koossa vajaa kaksi kolmasosaa, sillä tiistaiaamuun 28.6. mennessä talkoolaisia on ilmoittautunut 935. Suurin puute, suorastaan huutava pula, on kuitenkin liikenteenohjaajista.

"Liikenteenohjaajille on juhlilla 300 työvuoroa, joista vasta noin viidennes on täytetty. Kaikkein suurin vaje on katualueen liikenteenohjaajista, heitä tarvitaan 50. Myös muihin tehtäviin, kuten Myyrmäen urheilustadionin ja Kivistön parkkipaikkojen liikenteenohjaukseen kaivataan apua", kertoo juhlien pääsihteeri Minttu Haapalainen.

Haapalaisen mukaan liikenteenohjausta ei talkootehtävänä tarvitse jännittää, sillä valvojille neuvotaan tehtävät. Osaan tehtävistä tarvitaan ajokortti ja 18 vuoden ikä. Paikallistuntemusta ei tarvita ja talkoovuoron voi ottaa kolmeksi tunniksi tai tarvittaessa lyhyemmäksikin ajaksi.

Osoitteessa vapaaehtoistyo.fi/herattajajuhlat on selvitetty kunkin tehtävän vaatimukset ja sieltä voi itse valita ajan, jolloin voi tulla talkoisiin. Jos kolme tuntia on liian pitkä aika, voi lisätietiedoissa ilmoittaa tästä.

Haapalaisen mukaan toinen paikka, johon erityisesti tarvitaan lisää talkooväkeä, on teltta- ja asuntovaunualueiden sekä nuorten majoituksen järjestysmies- ja yöpäivystäjän tehtävät. Muitakin avoimena olevia tehtäviä vielä löytyy ja lisää voi tulla, jos joku jo ilmoittautuneista peruuttaa.

Talkoolaiset saavat talkoovuorosta joko kahvilipun tai kahvi- ja ruokalipun vuoron pituudesta riippuen. Kaikki talkoolaiset saavat myös T-paidan.

8.-10.7. pidettäville Vantaan herättäjäjuhlille odotetaan 30000–40000 kävijää. Juhlien onnistuminen perustuu talkootyöhön.