Tervetuloa juhlille!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tervetuloa juhlille!

Hannu Pöntinen (vas.), Irja Askola, Simo Juntunen ja Kari Nenonen. Kuva Sirpa Päivinen.

Julkaistu 4.7.2016

 

 

”Jumala ei tarvitse tulostavoitteitamme. Juhlille saa tulla lepäämään armon auringon lämmössä.

Turvapaikanhakijat ja myös eri syistä turvaverkostojen ulkopuolelle pudotetut suomalaiset saavat meidät kysymään kodin ja kotimaan merkitystä. Kenelle ne kuuluvat?

Kahden maan kansalaisina olemme opettelemassa myös erilaisten näkemysten kuulemista ja ymmärtämistä, vaikka ne olisivat kovin erilaisia kuin omat.

Juhlakentältä löytää kaikenlaisia ihmisiä: kannattaa tehdä elämysmatka tähän maisemaan. Jo uteliaisuuttaan kannattaa piipahtaa paikalle. Herännäisyydessä on matala kynnys. Kenenkään uskoa ei kysellä, vaan kaikki ovat tervetulleita.”

Irja Askola

Helsingin piispa

 

 

”Herännäisyyden sydänäänet löytyvät Siionin virsistä, joista Vantaan herättäjäjuhlienkin tunnus on peräisin. Kahden maan kansalaisuus on ikään kuin punainen lanka Siionin virsien rukouksissa ja herännäisyyden hengellisessä perinteessä. Pohjimmiltaan on kysymys toivosta; jaksan toivoa, koska olen kahden maan kansalainen.

Elämme parhaillaan monenlaisten muutosten ja myllerrysten luomaa epävarmuuden aikaa. Muutosten ja uuden keskellä kaipaamme rohkaisua toivosta ja Jumalan huolenpidosta. Toivo, josta kahden maan kansalainen tunnus kertoo, on aina ajankohtainen teema, mutta erityisesti vaikeina aikoina.”

Simo Juntunen

Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja

 

”Juhlilla on esiintyjiä ja seurapuhujia eri kulttuureista. Meillä on myös ekumeenisia tapaamisia ja erilaisuuden teemaa lähestytään monella tapaa. Monikulttuurisuus näkyy, kuuluu ja maistuu!

Juhlaviikonlopun aikana kohtaavat perinteen juuret ja uuden urbaanin asumisen todellisuus virkistävästi ja yllättävästi. Usko ja arki lyövät kättä positiivisella tavalla, joka kantaa urbaaniakin ihmistä.”

Hannu Pöntinen

Kirkkoherra, Vantaankosken seurakunta

 

 

”Monikulttuurisuus on rikastuttanut vantaalaisia jo pitkään. Vantaalle on toisen kotinsa perustanut ihmisiä kymmenistä eri kansallisuuksista. Suurten muuttoliikkeiden aikana Vantaata asuttivat niin pohjalaiset kuin savolaisetkin. Syntyperäisten vantaalaisten määrä kasvaa koko ajan. Noin puolet asukkaista on jo täältä kotoisin. Kulttuuriltaan Vantaa on siis monen maan kansalaisten kohtaamispaikka. Toivon sen näkyvän Vantaalla suvaitsevaisuutena ja kasvattavan meistä kaikkia kulttuureja kunnioittavia maailmankansalaisia.

Tällä hetkellä Euroopassa, Suomessa ja Vantaalla tarvitaan tilaisuuksia, joissa monikulttuurisuudesta puhutaan rakentavasti ja ihmisyyttä kunnioittaen.”

Kari Nenonen

Vantaan kaupunginjohtaja

 

 

TERVETULOA JUHLILLE!