Myyrmäen stadion täyttyi seurapenkeistä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Myyrmäen stadion täyttyi seurapenkeistä

Vapaaehtoisia penkkitalkoissa Myyrmäen kentällä.

Kuva: Lotta Numminen

Julkaistu 6.7.2016 

- Rakentaminen on alkanut jo viime viikolla, mutta nyt maanantai-aamuna päästiin itse alueelle ja kokoamaan seurapenkkejä, kertoo kenttätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Hintsanen kiireisen rakennuspäivän keskeltä.

Penkkejä on juhlakentällä kuusi kilometriä. Niitä kokoamassa on Vantaan vastaanottokeskuksen asukkaita ja vapaaehtoisia talkoolaisia eri puolilta Suomea. Yhteensä rakennusporukasa on mukana noin kuusikymmentä henkeä. Osalla vapaaehtoisista on monen kymmenen vuoden kokemus herättäjäjuhlista, toiset ovat mukana ensimmäistä kertaa.

- Täällä on mukana timanttisia ammattimiehiä, joita ilman homma ei toimisi. Ei muuta kuin pääsetään tekijät irti, niin kyllä ne tekee, kehuu Hintsanen porukkaa ja talkoohenkeä.

Hintsanen lupaa että juhlapaikka on keskiviikko-iltaan mennessä valmis. Kysyttäessä herättäjäjuhlien rakentamisvaiheen haasteista, hän mainitsee logistiikan.

- Se että kaikkien tarvikkeiden pitää olla ennalta hankittuja ja valmiina. Mutta kaikki on onnistunut hienosti.

Teksti ja kuvat Lotta Numminen

Juhlien rakentaminen on hyvässä käynnissä. Taisto Hintsanen (vas), Jorma Alasaari ja Juha Turja juhlakentällä suunnittelemassa.