Jalkapalloa rauhan puolesta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlilla pelataan jalkapalloa rauhan puolesta

Julkaistu 9.7.2016

 

Vantaan herättäjäjuhlilla pelataan lauantaina 9.7. Peace United –hengessä jalkapallopeli, jonka joukkueet kootaan turvapaikanhakijoista koostuvasta Vantaan Peace United- joukkueesta ja Liikkuvan seurakunnan jalkapalloharrastajista.

- Idea on edistää rauhan sanomaa eri kulttuurien, uskontojen ja ihmisryhmien välillä. Rauha on maali, joka ratkaisee. Pelin avulla halutaan osoittaa, että voimme elää yhdessä erilaisuudesta huolimatta, kertoo projektikoordinaattori Jarkko Vähäsarja Hämeenkylän seurakunnasta.

Peace United on Kirkon Ulkomaanavun toimintamalli, joka kannustaa pelaamaan jalkapalloa rauhan puolesta ja siihen voi liittyä kuka tahansa. Keväällä Vantaan seurakunnissa on aloittanut treenaamisen Suomen ensimmäinen konkreettisesti jalkapalloa pelaava Peace United –joukkue joka nyt pelaa myös herättäjäjuhlilla. Vantaan Peace United -joukkueen pelaaja-valmentaja Jarkko Vähäsarja toteaa jalkapallon olevan täynnä rauhan sanomaa, joten peli sopii kampanjaan hyvin.

-Jalkapallo on globaali, kaikkia yhdistävä laji jonka kieli on sanaton. Sitä osataan pelata kaikkialla.

Mukana turvapaikanhakijoita ja Liikkuva seurakunta

Herättäjäjuhlilla kentällä nähdään Vantaan vastaanottokeskuksen asukkaita, joiden joukkuetta Vähäsarja on valmentanut kevään ajan. Liikkuvan seurakunnan kautta pelaamassa on myös kirkon työntekijöitä, joilta löytyy jalkapallo-taustaa. Mukana on muun muassa piispa Jari Jolkkonen, Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala, Kirkkopalveluiden kehityspäällikkö Jari Kupiainen, Kirkon Ulkomaanavun viestintäpäällikkö Mikko Koivumaa ja Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

- Joukkueen kokoonpano elää vielä, lopulliset joukkueet selviävät vasta ennen juhlia, kertoo Vähäsarja.

Paikalla on myös henkisen Peace United –joukkueen pelaaja, Saksan Bayern Munchenin maalivahti Tinja-Riikka Korpela. Hän ei osallistu itse peliin mutta on kannustamassa ja jakamassa nimikirjoituksia pelin jälkeen. Myös freestyle-jalkapalloilija Pekko "PeGe" Piirto on esittelemässä taitojaan.

Peace United ja Liikkuva seurakunta –peli herättäjäjuhlilla la 9.7. klo 16:45. Myyrmäen jalkapallokenttä, vapaa pääsy.

Lue Tinja-Riikka Korpelan haastattelu Valomerkistä: Jalkapallotähti pelaa rauhan puolesta

Teksti Lotta Numminen
Kuva Anna Äystö