Urheilupuisto muuttuu talkoilla juhla-alueeksi
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlakentän ”pyhä kolminaisuus” rakentuu vauhdilla

Tähän tulee juhlaportti, taustalla penkit stadionin tekonurmella.

Julkaistu 6.7.2016 

Myyrmäen urheilupuisto on kokemassa muodonmuutoksen herättäjäjuhlien juhla-alueeksi.

Joka puolella jalkapallostadionia hyörii talkoolaisia oransseissa Ground crew talkoolainen -paidoissaan. Jollakin on kädessä saha, toisella vasara, osa kantaa lautoja tai muita tarvikkeita. Mönkijä kuljettaa tavaroita pitkin penkkirivejä.

Juhlien kenttätoimikunnan puheenjohtaja Taisto Hintsanen valvoo ristin ja alttarialueen rakentamista. Hänen mukaansa rakennustöitä voi luonnehtia sanoilla ”njet katastrof, normal problem”.

Vaimoni kysyi tiistai-iltana, meneekö kaikki suunnitelmien mukaan. Vastasin, että ei mene, mutta tavoite saavutetaan, myhäilee Hintsanen.

Juhlakentän ”pyhää kolminaisuutta” eli alttaria, juhlaporttia ja kohtauspaikka rakennettiin keskiviikkona täydellä tohinalla. Aluksi oli pulaa maalaajista, mutta sitten talkoohenki heräsi ja heitä löytyi kahdeksan.

Alttarin rakennuspuuhissa ahersi myös Esa Vuolteenaho Nurmijärven Klaukkalasta. Alun perin Nivalasta kotoisin oleva Vuolteenaho on kiertänyt juhlia alle 10-vuotiaasta asti ja ollut monta kertaa myös juhlatalkoissa. Oulun juhlilla hän oli juhlatoimikunnan jäsen ja vastasi liikennetoimikunnasta.

Asun tässä lähellä, joten ajattelin, että ilman muuta lähden talkoisiin, kun täällä on monia, jotka tulevat esimerkiksi Pohjanmaalta joka juhlille kenttärakenteita rakentamaan, Vuolteenaho tuumii.

 

Pääsihteeri rakensi hiekkalaatikon

Juhlaportin toisella puolella juhlatorin vieressä juhlien toinen pääsihteeri Heikki Leppä nikkaroi hiekkalaatikkoa. Hän otti homman työkseen, koska ”jonkunhan se on tehtävä” ja myös siksi, että työkalut pysyvät kädessä.

Olen rakentanut talon, mökin ja seurakuntavaalien Hyvän tekemisen torille minigolfkentän, joten tämä on pikku juttu, sanoo Leppä ja jatkaa urakointiaan.

Hetken päästä paikalle tuotiin myös leikkimökki, joten pienimmille riittää puuhaa. Elleivät he sitten ole juhlien perhepäivänä lauantaina Energia Areenalla, jossa järjestetään ohjelmaa perheille ja nuorille sekä juhlien isot konsertit.

Energia Areenan valtavaa parkettia oli päällystämässä vantaalainen eläkkeellä oleva rehtori Seppo Salo, joka kiinnitti suojalevyjä teipillä lattiaan. Kasvoilla valui hiki. Valtavassa hallissa työkaverina hääri nuorisotoimikunnan puheenjohtaja, Hakunilan kirkkoherra Hans Tuominen.

Olen itse ollut ainakin 30 juhlilla, saamapuolella. Nyt ajattelin, että ilman muuta lähden talkoisiin. Tänään tarvittiin apua täällä, juhlien aikana olen keittiössä annostelijana ja pöytiä pyyhkimässä, Salo kertoo.

Ylhäällä rakennettiin lapsille erilaisia tapahtumakojuja. Hakunilan seurakunnan lastenohjaaja Sinikka Kurunsaari kaivoi arkusta esille nukketeatterin välineitä tarinatelttaa varten. Puolenpäivän jälkeen keskiviikkona kaunis teltta oli jo valmiina odottamassa juhlien lapsivieraita.

 

Talkoolaisia kaivataan lisää

Myyrmäkihallissa ruokalan pöydät ovat jo paikoillaan, mutta nurkassa lojuvat kyltit kertovat siitä, että paljon työtä on vielä tekemättä niin juhlien alla kuin juhlien aikana. Talkootoimiston pöydän takana otettiin vastaan viime hetken ilmoittautumisia, keskiviikkona puolenpäivän aikaan talkoolaisia oli 1156.

Suurin puute on edelleen katualueen liikenteenohjaajista, nuorisomajoituksen päivystäjistä sekä asuntovaunualueen ja teltta-alueen yövalvojista. Ilmoittautua voi osoitteessa vapaaehtoistyo.fi/herattajajuhlat tai talkootoimistossa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös juhlien aikana.

 

Teksti: Pauli Juusela

Kuvat: Mira Strengell

Julkaistu 6.7.2016.

Hiekkalaatikkoa vielä viimeisteltiin, kun leikkimökki saapui leikkialueelle.

Ruokailu on mukavasti sisätiloissa, pöydät odottavat juhlakansaa.