Siionin tyttäret -konsertti
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Naisen ääni kuuluviin

Siionin tyttäret -konsertissa julkaistaan levy, jossa naisrunoilijoiden kirjoittamia Siionin virsiä tulkitsevat eri-ikäiset naiset.

Julkaistu 10.7.2016

 

Sunnuntain iltakonsertissa kuullaan naisten sanoittamia ja tulkitsemia Siionin virsiä.

Vaikka herättäjäjuhlat päättyvät sunnuntain loppuseuroihin ja polvirukoukseen, kotimatkaa kannattaa viivyttää iltaan. Myyrmäen kirkossa järjestetään vielä iltakuudelta konsertti, jossa Siionin virsiin saadaan naisnäkökulmaa. Siionin tyttäret -kokonaisuudessa eri-ikäiset naiset laulavat ja soittavat naisrunoilijoiden tekemiä Siionin virsiä. Konsertissa myös julkaistaan samanniminen uutuuslevy.

Siionin virsiä kuvataan körttikansan omaksi rukoukseksi, jossa kaikuvat yksinkertaisen uskon sydänäänet. Usein juuri äidit ja isoäidit ovat niitä, jotka ovat veisanneet virret lasten ja lastenlasten mieliin ja sydämiin. Siksi onkin paikallaan, että virsiä kirjoittaneiden ja niitä veisaavien naisten ääni kuuluu entistä kirkkaammin myös konsertissa. Konsertti on mainio tilaisuus myös tutustua Siionin virsien kokonaisuudistukseen, sillä kaikki virret veisataan niiden uudistettujen sanoitusten ja melodioiden mukaisesti.

Levyllä ja konsertissa kuultavat virret on sovittanut Laura Airola, joka tunnetaan muun muassa Mustarastas-yhtyeestä ja nojatuolikirkon orkesterista. Virsisovituksissa kansanmusiikkivaikutteet kohtaavat klassisen musiikin. Virsiä tulkitsevat Airolan ohella Katariina Airas, Maija Karhinen, Johanna Korhonen, Venla Lankinen, Liisa Matveinen ja Liisa Pesonen.

 

Siionin tyttäret -levynjulkistuskonsertti Myyrmäen kirkossa sunnuntaina 10.7.2016 klo 18.15. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.