"Jumalan kaunein sana on 'tervetuloa'" - seuroissa ollaan seurassa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

"Jumalan kaunein sana on 'tervetuloa'" - seuroissa ollaan seurassa


TIEDOTE 8.7.2016

Julkaisuvapaa 8.7. klo 19.00

Lataa tiedote pdf:nä tästä.

 

Vantaan herättäjäjuhlat ovat alkaneet. Tunnuksella ”Kahden maan kansalainen” kokoonnuttiin perjantai-iltana Myyrmäen urheilupuistoon aattoseuroihin, joissa puhuivat Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen, Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen, pastori Samuel Luak, kappalainen Heikki Leppä ja Helsingin piispa Irja Askola.

-Siinä vaiheessa, kun ihmisten kanssa keskustellessa puheenparsi muuttui ”niistä teidän herättäjäjuhlista” ”meidän herättäjäjuhliksi”, tiesin, että juhlat onnistuvat, totesi Hannu Pöntinen seurapuheessaan muistellessaan, miten yhteys ja jakaminen kasvoivat juhlavalmisteluiden myötä.

Herättäjäjuhlien monet seurat ovat lenkki vuosisatojen mittaisessa herännäisseurojen ketjussa. Seurat, joissa lyhyet puheet ja Siionin virret vaihtelevat, ovat vanhanaikaisuudessaan hämmästyttävän modernit. Seuroissa on täysi tasa-arvo ja vapaus: voi vaieta tai puhua, istua veisaamatta tai ehdottaa virttä.  

Herättäjä-Yhdistyksen kotimaantyön selkäranka onkin seuroissa, joiden järjestämisestä vastaavat ympäri vuoden eri puolilla maata toimivat Herättäjä-Yhdistyksen aluesihteerit ja suuri vapaaehtoisten joukko.

Työ on äärimmäisen merkityksellistä erityisesti nykyisenä aikana, jossa on paljon yksinäisyyttä. Seuroissa ihminen on sananmukaisesti toisten seurassa.

Omassa puheessaan piispa Irja Askola toivoikin, että jokainen juhlavieras saisi tämän viikonlopun aikana kuulla edes yhden hyvän sanan tutulta tai tuntemattomalta lähimmäiseltä. Samalla hän muistutti, että Jumalan kaunein sana on ”tervetuloa”.

- Täällä ei kysellä suoriutumispisteitä eikä vahdita elämän laatukriteereitä. Täällä on tarjolla vain yksi asia: armo! Irja Askola totesi. -Sen tarjonnan varassa täältä lähtee Vantaalle ja koko Suomeen ihmisiä, joilla on varaa sanoa toinen toisilleen ja meille kaikenlaisille: tervetuloa!


LISÄTIETOJA: Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen, puh. 050 337 1535

 

  • Lue lisää Herättäjä-Yhdistyksen kotimaantyöstä.
  • Aattoseurojen seurapuheet ovat kokonaisuudessaan luettavissa täällä seurojen jälkeen.
  • Medialle julkaisuvapaat kuvat ovat Kirkon kuvapankissa.  

pdf liite

Lataa tiedote pdf:nä.