Metsän hengellisyys ja kaupunkilaisen arki kohtaavat juurimessussa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pysähdy hetkeksi

Julkaistu 8.7.2016

 

Metsän hengellisyys ja kaupunkilaisen arki kohtaavat perjantaina juurimessussa.

 

Herättäjäjuhlilla on tilaa hengähtää niin seuroissa kuin oheisohjelmissa. Hyvän hetken lepoon ja rauhaan tarjoaa perjantai-iltana yhdeksältä Korson kirkossa vietettävä juurimessu. Pauliina Kainulaisen ekoteologiaan ja Katja Kailan lauluihin pohjautuva messu kutsuu miettimään omaa paikkaa globaalissa maailmassa. Messukokonaisuutta vietetään herättäjäjuhlilla toista kertaa – ensimmäinen juurimessu oli Kallion kirkossa lokakuussa 2015.

Juurimessu on tavallinen jumalanpalvelus, jossa tiettyjä messun osia on kuitenkin mietitty uudella tavalla. Erityisesti uskontunnustus on messussa suuressa roolissa. Kirkkoon on sijoitettu uskontunnustusalttareita, joiden ääreen kirkkokansaa kutsutaan hiljentymään jo ennen messun alkua. Näin uskontunnustukseen voi yhtyä rauhassa ja ajatuksella vaeltaen aikaisempien sukupolvien jalanjäljissä.

Juurimessussa paluu juurille merkitsee askelta pois lyhytnäköisyydestä ja tämän hetken huolista ja askelta kohti Pyhää. Kanteleen, huilun ja jousien sointi tuo yhteiseen veisuuseen omaa väriään.

Seurakunnan kanssa messun toteuttavat Pauliina Kainulainen, Kari Pekka Kinnunen ja Stina Huima. Korsolainen NaisSound-lauluryhmä avustaa musiikissa.

 

► Lue Katja Kailan ajatuksia juurimessusta Kallion kulma -blogista

Juurimessu Korson kirkossa (Merikotkantie 4, Korson aseman läheisyydessä) perjantaina 8.7.2016 klo 21.

 

Teksti Saara-Maria Pulkkinen

Kuva Jukka Peura CC-BY

Julkaistu 6.7.2016.