Tikkurilassa otettiin varaslähtö herättäjäjuhliin ilmaiskonsertilla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tikkurilassa otettiin varaslähtö herättäjäjuhliin ilmaiskonsertilla

Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen muusikot esiintyivät Kahden maan kansalainen -konsertissa.

Julkaistu 7.7.2016

 

Herättäjäjuhlien aattopäivänä Tikkurilassa oltiin kansainvälisissä tunnelmissa, kuten Suomen monikulttuurisimpaan kaupunkiin sopii. Herättäjäjuhlien teeman mukaan nimetty ilmaiskonsertti Kahden maan kansalainen soi Tikkurilan uudella torilla ja kutsui väkeä herättäjäjuhlille. Konserttia oli kuuntelemassa arviolta runsaat kaksisataa henkeä. Sää oli pilvinen, mutta konserttiväki säästyi onneksi sateelta.

Konsertissa esiintyi ensimmäisenä suomigospelin ikoni Jaakko Löytty, joka esitti säveltämänsä Siionin virren Kahden maan kansalainen. Torikonsertissa esiintyivät myös The Voice of Finland -kilpailun finalisti Ilona Gill sekä Hakunilan kansainvälisen yhdistyksen muusikot. Yhdistyksen kokoonpanossa soitti maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita, heidän joukossaan irakilainen oud-kielisoittimen soittaja Ali Alawad, joka on esiintynyt muun muassa Ninni Poijärven kanssa.

Konserttiyleisön joukkoon piipahti Helena Silvennoinen, joka pysähtyi torille ohikulkumatkalla. Huomattuaan paikalle kokoontuneen väen ja esiintymislavan hän kysyi paikalla olleilta tutuilta, mitä torilla tapahtuu.

– Kaikki musiikki kelpaa, Silvennoinen toteaa.

Herättäjäjuhlat eivät olleet Silvennoiselle tuttu juttu. Nuorena Helsinkiin muutettuaan hän tosin oli vieraillut helluntailaisten ja körttienkin tilaisuuksissa. Sitä ennen hän oli mukana Haminassa seurakuntanuorissa. Ortodoksisuus tuli puolestaan tutuksi Silvennoisen isän kautta ja nuorten leireiltä.

– Minulle käy kaikki, kunhan tehdään ihmiset iloisiksi, onnellisiksi ja anteeksiantaviksi, hän sanoo.

Konsertissa kuullun parikymmentä vuotta sitten syntyneen virren Kahden maan kansalainen sanat ovat Jaakko Löytyn vaimon Kaija Pispan käsialaa. Piia Viitanen julkaisi virrestä keväällä uuden suosituksi nousseen version. Löytty luonnehtii Viitasen versiota virrestä ”tosi hienoksi”.

– Tykkään älyttömästi. Virsi on laulettu herkästi ja sovitettu hienosti, Löytty sanoo.

Hän kuuli ensin virren uuden version ja näki vasta myöhemmin virrestä tehdyn musiikkivideon. Videon näkeminen nosti Löytyn silmiin kyyneleet.

– On kaiketi hyvän kappaleen merkki, että sen voi toteuttaa eri tavoin. Minäkin alan uskoa, että se on hyvä kappale, Löytty toteaa.

Teksti Soili Pohjalainen

Kuva Mira Strengell