Juhlat starttaavat monipuolisella konserttitarjonnalla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlat starttaavat monipuolisella konserttitarjonnalla

Julkaistu 8.7.2016

 


Perjantain 8.7. konserteissa kuullaan runsaasti kuoromusiikkia. Konserteissa matkataan virsien historiaan ja nautitaan kansanlauluhenkisestä gospelista. Illalla voi hiljentyä musiikkipainotteisessa Juurimessussa.
 

 •  Varrella virren klo 19.30 Myyrmäen kirkossa, Uomatie 1. Käsiohjelma 10 euroa.

  Vantaan seurakuntien kirkkokuorojen yhteinen konsertti, jossa kuullaan virsiä eri tyyleihin sovitettuina – barokkiin, romantiikkaan, modernismiin ja viihteen kielelle, tyylinmukaisin soitinyhtyein. Konsertin juontavat ensimmäisen virsikirjamme (1583) toimittaja, Turun koulun kunniarvoisa rehtori Iacobus Finno, toisen virsikirjamme (1605) toimittaja Maskun kirkkoherra Hemminki Maskulainen sekä Suomen kotien kirjailija Hilja Haahti.
   

 • Vielä mä toivon – matkamiehen iltarukous klo 19.30 Energia Areenalla, Rajatorpantie 23.

  Matkamiehen iltarukous on musiikillinen kokonaisuus, jonka Jaakko Löytty teki Senegalissa. Ensiesitys oli Siionin virsien 200-vuotisjuhlassa Jalasjärvellä 1990. Vuodet ovat vierineet, mutta laulut ovat eläneet omaa elämäänsä, kuten ”Käy, Herra meitä siunaamaan”. Kuoroa johtaa Hanna-Mari Hapuli ja soitinyhtyettä Olli Seikkula. Mukana myös Jaakko Löytty, Elisa Varkemaa, Reijo Liimatainen, Jarmo Kokkonen ja nuoria. Tilaisuudessa kolehti.
   

 • Raota portti - luottamukseen ja ikiaikaiseen turvaan klo 19.30 Kivistön kirkossa, Laavatie 2. Käsiohjelma 10 euroa.

  Suomalaisen miehen suomalainen rukous. Korson mieslaulajat johtajanaan ja solistinaan Pekka Itkonen.
   

 • Juurimessu klo 21 Korson kirkossa, Merikotkantie 4.

  Juurimessu vie sen äärelle, millaiseen maaperään olemme kristittyinä juurtuneet. Messussa suomalainen metsän hengellisyys kohtaa kaupunkilaisen arjen. Messun taustana on Pauliina Kainulaisen ekoteologia. Sanoitukset nousevat 2000-luvun ihmisen ajankohtaisesta todellisuudesta. Sävellykset ovat rukousrunoilija Katja Kailan käsialaa. Messua seurakunnan kanssa ovat toteuttamassa Pauliina Kainulainen, Kari Pekka Kinnunen ja Stina Huima. Messussa avustaa korsolainen NaisSound-lauluryhmä kanteleen, huilun ja jousien säestämänä. Tervetuloa hiljentymään ja vaeltamaan uskontunnustusalttareilla jo klo 20.30 alkaen.
   

 • Mammat ja Papat -treffit körttijuhlilla  klo 21.30 Energia Areenalla, Rajatorpantie 23.

  Mammat laulavat elämästä, ilosta, arjesta, äitien tunnoista ja pyhän aavistuksesta kansanlauluhenkisten kappaleiden, virsien ja gospeleiden sävyssä. Papat esittävät puolestaan osuudessaan omia tulkintojaan virsistä, Siionin virsistä ja negrospirituaaleista. HowManyMothers lauluyhtyettä johtaa Anne Viljamaa ja Papas no Mamas -yhtyettä Juha Vintturi.
   

 • Histan veisaajat: Remontti klo 21.30 Myyrmäen kirkossa, Uomatie 1. Ohjelma 10 euroa.

  Histan veisaajien uusi konsertti avaa oven uuden, vanhan, uusvanhan ja vanhasta uudistuvan virren työmaille. Siellä entisöidään ja nykyaikaistetaan, puretaan muureja ja rakennetaan siltoja. Konsertti on valmistettu Siionin virsien kokonaisuudistuksen ja kirkkovirsikirjan lisävihkon innoittamana Kirkko soikoon -festivaalia ja Vantaan herättäjäjuhlia varten.

   

Histan veisaajien kuva: Joona Raudaskoski.