Aattoseurat aloittivat Vantaan herättäjäjuhlat
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Aattoseurat aloittivat Vantaan herättäjäjuhlat

Julkaistu 8.7.2016

 

 

Armoa tarjolla    


Herättäjäjuhlat alkoivat selvästi vilkastua aattoseurojen aikaan. Tuhansia juhlavieraita kerääntyi Myyrmäen urheilupuistoon. 

Aattoseuroissa puhuivat Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen, Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen, pastori Samuel Luak, kappalainen Heikki Leppä ja Helsingin hiippakunnan piispa Irja Askola.

Piispa Askola toivoo, että jokainen saisi kuulla edes yhden sellaisen sanan, joka tuo kasvoille hymyn, silmäkulmaan kiitollisuuden kyyneleen tai avaa lukon, jonka taakse on kätketty kertomaton tuska.

- Sanat saattavat kuulua yhtä hyvin seurapuhujien kuin satunnaisten kohtaamisten kautta. Sanat ovat salattuja lahjoja. Niiden lahjojen jakamista toivon runsaasti tälle kentälle. Täällä on tarjolla yksi tärkeä asia: armo!


Rakkaus ei tunne rajoja

Hannu Pöntisen mukaan juhlien tunnus ”Kahden maan kansalainen” kuvastaa Suomen monikulttuurisimman kaupungin ilmettä.

- Lentokenttä ja juhlapassi muistuttavat, että paitsi Vantaalta, myös muualta Suomesta on lähdetty ja tänne on tultu. Kahden maan kansalaisuus tarkoittaa, että Jumalan rakkaus ei tunne rajoja. Kun Jumalan todellisuus on läsnä, niin elämä ja elämän kokeminen on jotain universaalia huolimatta siitä, mihin maahan olemme sattuneet syntymään.

Kari Nenonen kertoi, että Vantaan yksi arvo on yhteisöllisyys. Yhteisöllisyys tarkoittaa vantaalaisille osallisuuden ja aktiivisuuden edistämistä sekä syrjäytymisen ehkäisyä.

- Herättäjäjuhlat on nyt tuotu alueelle, jossa liikettä ei välttämättä kovin hyvin tunneta. Tunnettuus lisääntyy voimakkaasti tämän viikonlopun aikana.


Jumala luo uutta

Heikki Leppä painotti puheessaan, että maailma muuttuu, koska Jumala luo uutta. Uskollisuus Kristukselle on elämistä tässä todellisessa maailmassa.

- Siksi myöskään kirkko ei voi jäädä menneeseen maailmaan. Sen on elettävä muuttuvassa ajassa. Kristittyjenkin on suostuttava ihmisen osaan, neuvottomuuteen ja epävarmuuteen uuden edessä. Kirkko on niin kuin ennenkin. Se kulkee alati maailmassa, välillä horjuen ja haparoiden.

Samuel Luak kehottaa ihmisiä heräämään ja tekemään lähetystyötä omassa kotipiirissään ja omassa kotikaupungissaan.

- Jumala lähettää meille oikeita ihmisiä. Meidän roolimme on rakastaa ja olla valmiina vastaamaan kysymyksiin. Kirkkomme on lämmin paikka monille Suomeen tulleille.


Uteliain mielin

Hiippakuntasihteeri Jaana Räntilä saapui kolmansille herättäjäjuhlilleen suoraan Santiago de Compostelan pyhiinvaellukselta.

- Tämä on hyvä jatkumo vaellukselle. Odotan erityisesti päätösseuroja ja polvirukousta. Ne ovat jääneet mieleeni. Siionin virret puhuttelevat minua, ja on mukava laulaa niitä yhdessä suuren joukon kanssa.

Päivi Repo osallistuu juhlille ensimmäistä kertaa.  

- Käsittääkseni körttiläiset ovat suvaitsevaisia. Se tuntuu minusta mukavalta. Kukin saa kulkea omaa polkuaan ja oikea tie löytyy jokaiselle.

Eero Elovaara kertoi tulleensa Espoosta juhliin uteliain mielin.

- Oli helppo pyöräillä naapurikaupungista paikan päälle. Herännäisyys ei ole minulle ennestään tuttua. Aion mennä kuuntelemaan myös konsertteja.

Teksti: Minna Siikaniva
Kuvat: Pertti Hildén ja Minna Siikaniva

Julkaistu 8.7.2016

 

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen. Kuva Pertti Hildén

Heikki Leppä. Kuva Pertti Hildén

Samuel Luak. Kuva Pertti Hildén.

Jaana Räntilä. Kuva Minna Siikaniva

Päivi Repo. Kuva Minna Siikaniva