Kolhuihinkin varaudutaan
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kolhuihinkin varaudutaan

Vuorossa olevat ensiavun ammattilaiset  Mika Pellikainen oik. Markku Lempinen, Reeta Paukku ja Saana Sahlstedt  tärkeän ajoneuvon vierellä. 

Julkaistu 9.7.2016

 

Kaikki toivovat, että suurtapahtumat sujuvat ilman ongelmia ja onnettomuuksia.
Herättäjäjuhlien kymmenien tuhansien vieraiden  keskuudessa ei lauantai-iltapäivään mennessä ollutkaan ilmennyt mitään suurempia kolhuja.

- Ei pahoja sairauskohtauksia eikä loukkaantumisia. Pieniä kolhuja joitakin vähäisiä ensiavun tarpeita ainoastaan, SPR:n osalta tämän tapahtuman päällikkö ja vastuuhenkilö Markku Lempinen toteaa.

Haastattelun aikana tulee hälytys B-katsomosta  ja paikalle lähtee kaksi henkilöä. Mikään vaikea tilanne ei ole kyseessä, mutta  lepohuone  alueella on valmiudessa, jos sellaiseen on tarvetta hoidon osalta.

SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiri on organisoinut Herättäjäjuhlille riittävän miehitykseen ja tilanteet hoidetaan ammattitaidolla.

Kuusitoista vuotta näissä kuvioissa palvellut Markku Lempinen kertoo että noin 250 päivystystä vuodessa tällä alueella tehdään vapaaehtoisvoimin. Tapahtumia riittää urheilun, kulttuurin, liikunnan, messujen ja monen muun alan osalta. Väkimäärä  vaihtelee esimrkiksi Herättäjäjuhlien 40 000 kävijän määrästä muutaman tuhannen osallistujaan.

Miehityksessä on paikalla jo 20 vuotta vapaaehtoistyössä palvellut  Reeta Paukku, joka sai kipinän teini-ikäisenä kun kysyttiin kiinnostaisiko SPR:n työ.

- Siitä se lähti ja edelleen olen mukana, Reeta huomauttaa.

Lempinen toteaa vuonna 2015 olleen 431 päivityksen päivää, joten töitä riittää.

Vantaalla pidetty tapahtuma oli yksi, jossa päästiin hyvin ilman hankalia tilanteita viemään juhlia eteenpäin.

Kuitenkin jo tulevalla viikolla on tulossa useita tapahtumia, joten SPR:n ensiapujoukkoja tarvitaan tueksi ja avuksi, nimenomaan vapaaehtoisvoimin.

 

Teksti ja kuva Maija Hurri