Etnoruokaa juhlavieraille
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Etnoruokaa juhlavieraille

Sheikhin veljekset tarjoilevat juhlilla intialaista ruokaa.

Julkaistu 9.7.2016

 

Herättäjäjuhlilla on historiansa ensimmäisen  kerran tarjolla etnistä ruokaa. Tarkoitus oli koota Myyrmäki-halliin muutaman ravintolan rypäs, koska ollaan Vantaalla, missä 15 prosentilla asukkaista on muu kuin suomalainen tausta.

Hallin oikeassa takanurkassa on kuitenkin vain yksi ravintola, intialainen Namaskaar. Vaikka juhlaravintolan lauantaiset ruokajonot ovat todella pitkät, Namaskaarin edessä ei ole isoa ruuhkaa. Tulijat ovat nuorempaa väkeä ja helposti arvattavissa kaupunkilaisiksi.

 

Namaskaarilla on tarjolla kolme ruokavaihtoehtoa ja hinnat liikkuvat 8–9 euron tietämissä. Lisäksi kojussa on myynnissä naan-leipää ja juomia.

Ajatus etnisestä ruokatarjonnasta tuli talkoolaisilta. Ideaa kehiteltiin ja lopulta tarjouspyyntöjä lähti kymmenkunta. Yksi toisensa jälkeen ne kompastuivat milloin kesäaikaan, milloin urakan suuruuteen tai henkilökunnan vähyyteen. Lopulta löytyi Namaskaar, jossa innostuttiin asiasta.

– Nyt on opittu, että tällaisen hankkeen valmistelu vaatii paljon enemmän aikaa kuin muutaman kuukauden, sanoo ravintolatoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Hildén.

– Ihmisiin pitäisi ehtiä tutustua paremmin ja suunnitella perusteellisesti, mihin tarjonnalla pyritään.

 

Etnisen ravintolan sijainti hallin kauimmaisessa nurkassa osoittautui hieman ongelmalliseksi, koska tieto ravintolan olemassaolosta ei ottanut levitäkseen. Erinäisten yhteensattumien vuoksi juhlakansasta iso osa ei ole tainnut tietää erilaisesta vaihtoehdosta.

Sheikhin veljekset Namaskaarin tiskin takana ovat silti melko tyytyväisiä. Perjantai-ilta oli hiljainen sekä Juhlaravintolassa että Namaskaarissa, mutta lauantain myynti näyttää hyvältä.

Teksti ja kuva Sirkku Nyström

Julkaistu 9.7.2016