Monimuotoinen lähetystyö
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Monimuotoinen lähetystyö

Julkaistu 9.7.2016

 

Lauantaina pidetyissä lähetysseuroissa pohdittiin, millaista lähetystyö on tämän hetken maailmassa.
 

Puhujina olivat opiskelija- ja kansainvälisen työnsihteeri Raisa Jarkkola, pastori Kaija-Liisa Halme, pastori Mark Saba, viestintäjohtaja Iiris Kivimäki ja Viron kirkon Lähetyskeskuksen johtaja Leevi Reinaru.

Raisa Jarkkolan mukaan meillä on kaksi vaihtoehtoa suhtautua aikamme suuriin muutoksiin.

– Voimme antaa pelon ohjata elämäämme, yhteiskuntaamme ja kirkkoamme. Toinen valinta on toivo: myönnämme tosiasiat mutta pyrimme näkemään haasteiden takana olevat positiiviset tulevaisuuden näkymät.

Jarkkola kertoi, että Herättäjä-Yhdistys on solminut vastikään Suomen Lähetysseuran kanssa uuden palvelusopimuksen. Lisäksi se myöntänyt Lähetysseuralle tukea hankkeisiin, jotka seura joutuu lopettamaan vuonna 2016 valtion kehitysyhteistyöleikkauksien takia.

Vantaankosken seurakunnan pappi Mark Saba kertoi, että lähetyskäsky on myös Isä meidän -rukouksessa.

– Jokainen kristitty ihminen, joka rukoilee Isä meidän -rukousta ’tapahtukoon sinun tahtosi maan päällä’, tahtoo ja toivoo, että lähetystyö toteutuu. Eli Isä meidän -rukous on lähetysrukous, Mark Saba sanoi ja muistutti myös, että lähetyskäsky on Jeesuksen vuorisaarnassa.

– Lähetystyö on ihminen itse, ihminen, joka kantaa lähetystä mukanaan, missä tahansa maailmassa ja missä tahansa paikassa, ja on myös maailman valo ja suola. Hän on ihminen, joka elää autuaaksijulistusta eli rauhan julistusta.

Angolassa toiminut pastori Kaisa Halme kertoi oman kokemuksensa rukouksen merkitystä lähetystyössä. Angolalainen virkamies oli lapsena saanut kasteopetusta, mutta sota ja politiikka veivät toiseen suuntaan. Lopulta tyhjyyden tunne sai virkamiehen etsimään kirkosta vastausta elämään.

Leevi Reinaru kertoi inkerinsuomalaisesta iäkkäästä Liisasta, joka eli Raplanmaalla Eidaperen kylässä.  

– Liisalta kysyttiin, eikö hänen ole siellä ikävä, kun hän elää yksin. Liisan vastauksessa soi herättäjäjuhlien teema Kahden maan kansalainen: ”Minä käyn omissa ajatuksissani taivaallisessa Jerusalemissa ja Jordan-joen rannalla ja mietiskelen sitä elämää, joka minua odottaa edessäpäin”.

Teksti ja kuvat Paula Laajalahti

Julkaistu 9.7.2016

 

Lähetysseurojen kuoro.