Siinä on YTYä!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Siinä on YTYä!

Julkaistu 9.7.2016

 

– Körttinuorten yhteinen kokemus on, että herättäjäjuhlia ei kannata jättää väliin, vakuuttavat Niina Kyösti ja Juho Mattila.

Posket hehkuvat, kun Niina odottaa omaa puheenvuoroaan. Hän on käynyt herättäjäjuhlilla lapsesta asti ja hymyn leveys kertoo miten mielellään.

– Tämä kesä 17. juhlakesä! Tänne tullaan aina koko perheellä.

Juholle kesäinen kokemus on kolmas. Hän tutustui körttiperinteisiin rippileirikesänä Aholansaaressa, Nilsiässä. Kokemus on kantanut jo neljänteen juhlaan.

– YTYn välitön ja iloinen ilmapiiri tuntui heti omalta. Ja juhlien välissä on kiva käydä aluetapahtumissa, joista yö-köpärit ovat ehdoton suosikkini.

Köpärit ovat nuorten itse suunnittelemia teemailtoja. Kaksipäiväiset yököpärit kestävät perjantaista lauantaihin. Viime vuonna köpäreiden suosikkiteema oli "masterchef". Niissä ilta kuluu kokkauksen merkeissä herkkuja maistellen.

– Siinä välissä veisataan muutama veisu.

Paikallisia nuorten tapahtumia organisoivat alueyhteyshenkilöt. Herättäjäjuhlilla nuorilla on ikiomat vastuut.

– Meidän vastuulla on körttipastillit. Eilen meitä oli 170 nuorta, kun niittasimme pussien etiketit paikoilleen. Pusseja niitattiin 10 000, kertoo Juho.

– Me vastataan myös myynnistä. Myyntiä voi hoitaa ryhmässä, pareittain tai yksin. Kärryjen kanssa se hoituu kevyesti. Nuoret vastaavat myös YTY-nuorten omasta tuotemyynnistä, kertoo Niina.

Villasukkien ja t-paitojen seasta löytyy myös nuorten suosikit: meikkipeili, jumppapussi ja juomapullo. YTY-jumppapussi muistuttaa tekemisen ilosta, juomapullo rohkaisee treeniin, jossa suorituksesi riittää ja meikkipeili kertoo, että siihen katsova kelpaa. Tuotemyyntiä nuoret hoitavat aina päätösseuroihin asti.

Kuin tilauksesta YTY-nuorten tuotteiden sanoman aitouden ja laadun vahvistavat paikalle osuvat juhlavieraat Anni Salmesvuori ja Teemu Pekkala. Herättäjäjuhlilla ensikertaa vierailevia ihastuttaa juhlien henki.

–Juhlilla on tosi monenlaisia ihmisiä, hienosti toimii talkoohenki. Parasta täällä on, kun jokainen voi olla sellainen kun on, kertoo Anni.

– On ollut mahtavaa nähdä, miten tosi erilaiset ihmiset kykenee tekemään näin mittavaa talkootyötä yhdessä, vahvistaa Teemu.

– Upeeta nähdä tällaista yhteisöllisyyttä. Avointa, kutsuvaa, tervetulleeksi toivottavaa.

Teksti ja kuvat Kristiina Hannula

Julkaistu 9.7.2016

Sinä riität on Herättäjä-Yhdistyksen nuorisotyön slogani.