Piispa ja turvapaikanhakija kohtasivat jalkapallokentällä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Piispa ja turvapaikanhakija kohtasivat jalkapallokentällä

Julkaistu 9.7.2016

 

Herättäjäjuhlilla pelattiin rauhan puolesta
 

Herättäjäjuhlien Peace United -jalkapallo-ottelu pelattiin aurinkoisessa säässä lauantaina iltapäivällä. Pelaajat oli koottu Vantaan vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoista ja Liikkuvan seurakunnan jalkapalloharrastajista. Liikkuvan seurakunnan joukkueen kapteenina toimi Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen ja Peace United -joukkuetta luotsasi Somaliasta kotoisin oleva Yonis Bare Ahmed.

Ottelua katsomaan tuli 400 innokasta kannustajaa. Rauhan puolesta pelattua ottelua oli kentän laidalta seuraamassa myös saksalaisseura Bayern Münchenin maalivahti Tinja-Riikka Korpela.

– Ulkomailla pelatessa yhteinen kieli on jalkapallo. Kentällä ei mietitä, kuka uskoo mihinkin ja mistä pelaajat tulevat, Korpela kertoi.

Pelin aikana nähtiin runsaasti jännittäviä läheltä piti -tilanteita, ja joukkueiden jäsenet pelasivat tosissaan. Pelin viimeisellä minuutilla Liikkuva seurakunta tasoitti pelin 2-2, jolloin siirryttiin rangaistuslaukauskilpailuun. Kilpailun ratkaisi lopulta nuori pallopoika Julius Isaksson tekemällä voittomaalin Peace Unitedille.

Pelin voittaneen Peace Unitedin kapteenille Bare Ahmedille ottelu oli ainutlaatuinen. Iltapäivän aikana hän oli tavannut jo monta uutta tuttua.

– Tämä oli hieno peli ja olin mielelläni kapteeni, koska joukkueeni voitti. Somaliassa toimin lukioni jalkapallonjoukkueen kapteenina.

Hävinnyttä joukkuetta luotsannut piispa oli tappiosta huolimatta iloisella mielellä.

– Aina harmittaa, kun häviää, mutta muuten peli oli erittäin hieno ja kaikki pelasivat tosissaan. Välillisesti pelimme liittyy myös Pariisin EM-kisoihin. Pariisissa pelataan tällä hetkellä pelkojen ja epäluulon keskellä. Siksi pelaamme täällä rauhan puolesta, Jolkkonen kommentoi.

Teksti Anna Äystö
Kuvat Mira Strengell

Peace United ja Liikkuva seurakunta.

Myös juhlien maskottipari pääsi mukaan joukkueen kuvaan.