Lähes 130-vuotias Hengellinen Kuukauslehti tuo seurat kotiin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lähes 130-vuotias Hengellinen Kuukauslehti tuo seurat kotiin

TIEDOTE 10.7.2016
Julkaisuvapaa

Herättäjäjuhlat ovat monelle nykyajan vaatimusten uuvuttamalle eväsrepun täyttöpaikka seuraavaa vuotta varten. Seurapuheiden ja virsien ohella hyvin tärkeää on ystävien ja sukulaisten tapaaminen. Ihmisten välisiä kohtaamisia ja elämässä koettua johdatusta käsittelivätkin sunnuntain aamuseurojen puheet Vantaan herättäjäjuhlilla.

Omassa puheessaan helsinkiläinen Aapo Rikala muisteli tutustumistaan herännäisyyteen ja sitä, miten seurat alkoivat vähitellen tuntua ”tutulta ja omalta paikalta”.

-Uskonnollisessa kielessä puhutaan hengellisen kodin löytymisestä. Ehkä nuo ihmiselle asetetut vähät vaatimukset ovat tässä se, johon minä jaksan nojata, Rikala pohti suhdettaan herännäisyyteen.

Vaikka hengellisen kodin löytäisi, ei se aina tarkoita mahdollisuutta säännölliseen seurayhteyteen ja ystävien tapaamiseen. Välttämättä ei ole pääsyä edes herättäjäjuhlille.

Juuri tästä syystä, heränneiden yhdyssiteeksi, perustettiin vuonna 1888 Hengellinen Kuukauslehti. Herättäjä-Yhdistyksen kustantama julkaisu on yksi vanhimpia Suomessa yhä ilmestyviä lehtiä. Se ilmestyy 10 kertaa vuodessa ja lähes 130-vuotiaana toteuttaa yhä yhdyssiteen tehtävää. Lehti on kuin kotiin tulevat seurat hartauskirjoituksineen, Siionin virsineen ja kanssavaeltajista kertovine haastatteluineen.

-Lukijapalautteen mukaan lehden koetaan tuovan turvaa ja muistuttavan elämän tärkeistä asioista, toteaa lehden päätoimittaja Simo Juntunen.

Lehden nimi kirjoitetaan yhä ilman i-kirjainta, kuten 1800-luvulla, mutta muodoltaan se on tätä päivää. Vantaan herättäjäjuhlille ilmestynyt kesän kaksoisnumero on ulkoasultaan täysin uudistunut, ja paperiversion lisäksi lehden voi tilata myös ääni- ja näköislehtenä. Hengellisen Kuukauslehden levikki on (12/2015) 4 500 kappaletta.

LISÄTIETOJA:     

  • päätoimittaja Simo Juntunen, puh. 050 337 1535
  • toimitussihteeri Johanna Sointula, puh. 040 719 7664
  • viestintäsuunnittelija Kaisa Viitala, puh. 040 552 6062
  • Lehden kotisivut
  • Aamuseurojen seurapuheet ovat kokonaisuudessaan luettavissa tästä.
  • Julkaisuvapaat kuvat median käyttöön ovat Kirkon kuvapankissa.