Vuoden 2017 herättäjäjuhlat ovat Nilsiässä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vuoden 2017 herättäjäjuhlat ovat Nilsiässä

Nilsiäläiset Leena Rissanen, Raili Pursiainen ja Simo Korkalainen esittelypisteellä. Kuva Minna Siikaniva.

Julkaistu 10.7.2016

 

 

Nilsiässä herättäjäjuhlat ovat juurillaan, herännäisyyden syntysijoilla

Kesän 2017 herättäjäjuhlat ovat viidennet Nilsiässä. Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Reijo Leino kertoo, että Ukko-Paavon kotiseudut ovat olleet viime vuosina uudistuksen ytimessä. - Seurakuntien rajoja on muokattu ja Nilsiä liittyi Järvi-Kuopion seurakuntaan 2013. Herättäjäjuhlista haluttiin pitää kiinni ja sinnikkyydellä juhlia on jo alettu rakentaa. Juhlakenttä sijaitsee Vanhan kirkon puistossa, jonne on haudattu myös Paavo Ruotsalainen. Siellä on ihmisen hyvä pysähtyä sanankuuloon ja veisuuseen Paavon virren sanoin ”Uudistat armollasi”.

Osana reformaation juhlavuotta

Nilsiän herättäjäjuhlien pääsihteeri Simo Korkalainen toteaa, että juhlatunnus on sanapari, joka aukeaa myös ulkopuoliselle.  

– Se antaa herännäisyydestä eteenpäin katsovan kuvan ja on sisällöltään positiivinen. Nilsiän herättäjäjuhlilla julkaistaan myös uudistetut Siionin virret. Vuonna 2017 vietetään luterilaisessa kirkossa reformaation juhlavuotta, jonka teemana on Armoa 2017. Herättäjäjuhlat ovat osa tätä juhlavuotta.

Vantaalle opintomatkalle tuli Nilsiästä noin kolmenkymmenen hengen porukka. Kukin osallistui talkoolaisena tulevaan tehtäväänsä.

Paavon pallit kartuttavat kassaa

Tulevien herättäjäjuhlien esittelypisteellä jaettiin perinteiseen tapaan juhlaviestiä ja myytiin erilaisia tuotteita.  

– Yksi suosituimpia on Paavon palli. Nilsiäläinen Eila Hiltunen sai idean palliin Aholansaaresta, jossa on Paavo Ruotsalaisen itse tekemä tuoli. Siitä otettiin mallia modernimpaan versioon.

Erkki Rissanen kokosi noin kymmenen hengen talkooporukan palleja tekemään. Niitä myydään herättäjäjuhlien hyväksi. Laadusta ollaan tarkkoja ja nauloja ei käytetä ollenkaan. Penkkisarjassa on kolme eri kokoa sekä isoille että pienille Paavoille ja Riitoille, kertoo Korkalainen.

Korkalainen iloitsee, että juhlien valmistelu on hyvässä vauhdissa.

– Juhlatoimikunta on kokoontunut useamman kerran. Rahankeräys on hyvässä vauhdissa, 100 000 euroa on tavoitteena ja nyt on koossa jo lähes 40 000 euroa. Vantaalta sai paljon hyviä vinkkejä. On erityisen mukavaa olla osana ketjua, jossa kaikki auttavat ja tukevat. Talkoolaisia on jo lupautunut mukaan. Luottavaisin mielin käyn kohti tulevaa. Tervetuloa herättäjäjuhlille Nilsiään 2017!

 

Teksti ja kuva Minna Siikaniva

Julkaistu 10.7.2016