Pop in -parisuhdekioski herättäjäjuhlilla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pop in -parisuhdekioski herättäjäjuhlilla

Vantaan seurakuntien perheneuvonnan pop in -parisuhdekioski herättäjajuhlilla. Kuva Kristiina Hannula.

Julkaistu 10.7.2016

 

 

Perheneuvontaa kioskilla Vantaan herättäjäjuhlilla

Parisuhteen ammattilaiset puhututtivat juhlakansaa lilan katoksen alla Energia Areenan puistikossa klo 9–18 lauantaina. Lisäksi oli mahdollista pistäytyä ilman ajanvarausta yksityisessä keskusteluhetkessä parisuhteen ammattilaisten luotsaamina.

Olemme tottuneet ajattelemaan, että parisuhteen solmut on parempi jättää sikseen. Etenkin mikäli meinaa nauttia lomasta. Kuitenkin loma olisi vapauttavampaa aloittaa, jos solmut eivät olisi kovin piukassa, vaan niitä löystyteltäisiin jo ennen sen alkua tai heti alussa. Positiivisen startin jälkeen yhteinen lanka ja lepo on helpompi löytää. Lisäksi jo väljennettyjä solmuja on rennompaa availla pikkuhiljaa loman lomassa. Vaikeistakin asioista on helpompaa puhua levänneenä. Tällainen lomaviesti löytyi Pop in -katoksen alta.

Omat tunteet on tärkeä tunnistaa ja sanoittaa. Yhtä tärkeää on kuunnella, mitä kumppani tuntee tai kaipaa. Ollaan yhdessä avoimia oppimaan itsestämme ja kumppanistamme!

Arki ajaa monet vähän etäämmälle, kun työ ottaa usein kummatkin puolisot omalle taholleen. Etenkin lapsiperheiden arki on usein niin kiireistä, ettei pinnalla kuplivia arkiteemoja ehditä syventää. Usein tukahdutetut tunteet räjähtävät loman lopussa, jos niitä ei olla sitä ennen tai loman kuluessa turvallisemmin yhdessä tutkittu.

Lomaa ja aurinkoisia ajatuksia löytyy paremmin, kun emme jätä tunteitamme varjoon.

Juha Pettersonin ja Paula Ruotsalaisen mukaan suhteen huollolle ja hellimiselle otettu aika palkitaan.

- Voidaan saada vahvistus asiaan, joka on pitkään pohdituttanut tai jokin tiedostamaton lukko avautuu.

Herättäjäjuhlilla tarjoiltiin lomaläheisyyteen hyvä startti. Esillä oli läheisyys ja etäisyys, puhumattomuus ja rakentava riitely, sairauden heijastukset parisuhteen tunneilmapiiriin sekä käytännönarkeen. Keskusteltiin myös ihastumisesta ja mustasukkaisuudesta, rakkaudesta ja erosta, seksuaalisuudesta sekä uusperheiden kysymyksistä. Näihin teemoihin ja esillä olleisiin rakkauslauluihin voit syventyä oma rakkaasi kanssa osoitteissa:

https://www.facebook.com/events/1717049738552414/ ja

http://www.vantaanseurakunnat.fi/perheneuvonta

Parisuhteen lomavinkit:

1. Nollaa odotukset, vapaudu olemaan.

2. Nauti kiireettömyydestä, keskeneräisyyestä, läheisyydestä niissä puitteissa jotka ovat.

3. Jos rentoudut parhaiten remontoimalla ja kumppanisi löhöilemällä suunnitelkaa loma tasapuolisesti, niin että siihen mahtuu kummankin mielenmukainen yhteinen jakso.

Varmista paikkasi syksyn ja kevään parisuhdekursseille:

http://www.vantaanseurakunnat.fi/perheneuvonta/tunnekeskeinen-parisuhdekurssi

 

Teksti ja kuvat Kristiina Hannula

Julkaistu 10.7.2016

Juha Pettersson vauhdissa. Kuva Kristiina Hannula.

Paula Ruotsalainen keskusteluttaa seksuaalisuudesta. Kuva Kristiina Hannula.