Herättäjäjuhlien gallup: Mitä Vantaan herättäjäjuhlilta on jäänyt mieleen?
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlien gallup: Mitä Vantaan herättäjäjuhlilta on jäänyt mieleen?

Julkaistu 10.7.2016

 

 

Saara Tuhkanen, Oulu

Olen rutinoitunut herättäjäjuhlien kävijä. Olen kotoisin Nilsiästä ja synnynnäinen körtti. Näiltä juhlilta on jäänyt mieleen voimakas veisuu ja voimakkaat konsertit. Ne ovat olleet puhuttelevia. Tykkäsin myös raamattutunnista ja saarnasta. Niistä tulee uusia ajatuksenkulkuja. Että voi ajatella näinkin.

Reetta Almqvist, Jyväskylä

Olen käynyt herättäjäjuhlilla lapsesta saakka. Aika harvat juhlat ovat jääneet väliin. On mukavaa, että näitä juhlia on voinut kuunnella radiosta. Koko perheen istuessa autossa saatoin kuunnella juhlia radiosta lähestyessämme juhlakenttää. Mukanani on puoliso sekä 2-, 5- ja 7-vuotiaat lapset. Se vähän harmitti, että lapsiperheitä hätisteltiin juhla-alueella kulkuväyliltä sivuun, vaikka ymmärrän tietysti, että järjestyksenvalvojilla on ohjeensa ja turvallisuus täytyy huomioida.

Jürgen Schopp, Tampere

Olen käynyt herättäjäjuhlilla parin vuoden välein sen jälkeen, kun muutin Saksasta Suomeen vuonna 1975. Herättäjuhlat ovat tulleet minulle tutuksi vaimoni kautta. Näiltä juhlilta on jäänyt mieleen yhteishenki. Juhlien kävijöillä on taustalla voimakas yhteinen kokemus. Vähän kuin olisimme yhtä perhettä. Tämä on aistittavissa joka herättäjäjuhlilla. Herättäjäjuhlilla ei ole dogmaattisuutta. Siellä on vapaa, aito, salliva ja inhimillinen henki. 

Teemu Matilainen, Tampere

Päällimmäisenä on jäänyt mieleen, että paikalla on ollut paljon väkeä. On ihana näky, kun on penkit täynnä. Toinen asia, mikä on jäänyt mieleen, on että menimme vaimoni kanssa naimisiin perjantaina Vantaan Pyhän Laurin kirkossa. Tämä oli stressitön tapa järjestää häät, ja suurin osa kavereista oli muutenkin tulossa tänne.  Olen päässyt ripille vuonna 2002 ja käynyt siitä vuodesta lähtien jokaisilla herättäjäjuhlilla.

Siiri Lassila, Espoo

Olen käynyt herättäjäjuhlilla Espoon juhlista vuodesta 2008 lähtien. Olen körttisukua ja näillä juhlilla on myös isovanhempani, serkut ja tädit. Minulla on juhlissa käymisestä parin vuoden tauko. Vantaan juhlista on jäänyt mieleen Syntisen virret -konsertti ja sieltä erityisesti Piia Viitasen esiintyminen. Hänellä on kaunis lauluääni.

Lea Ridanpää, Kokkola

Näillä juhlilla on ollut leppoisa olla. Joskus joillain juhlilla olen kokenut ulkopuolisuutta. Usein suvaitsevaisuus merkitsee sitä, ettei vanhalla tavalla ajattelevia suvaita. Näillä juhlilla puheenvuorot eivät ole rajanneet minua ulos. Mieheni on molempien vanhempiensa puolelta vahvasti herännäisiä. Oma perheeni tuli uskoon ollessani 15-vuotias. Minä olen viidesläisiä. Olemme käyneet mieheni kanssa herättäjäjuhlilla neljäkymmentä vuotta. Lapset olivat mukana heidän ollessa pieniä. Siionin virret ovat olleet minulle rakkaita aina. Niiden sanomalle olen sanonut aina ”Joo, aamen”.

 

Teksti ja kuvat: Soili Pohjalainen

Julkaistu 10.7.2016.

 

Saara Tuhkanen, Oulu. Kuva: Soili Pohjalainen.

Reetta Almqvist, Jyväskylä. Kuva: Soili Pohjalainen.

Jürgen Schopp, Tampere. Kuva Soili Pohjalainen.

Teemu Matilainen, Tampere. Kuva Soili Pohjalainen.

Siiri Lassila, Espoo. Kuva Soili Pohjalainen.

Lea Ridanpää, Kokkola. Kuva Soili Pohjalainen.