Vantaan ”kivat kirkolliset kesäfestarit” saavuttivat tavoitteensa – kävijöitä 34 000
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vantaan ”kivat kirkolliset kesäfestarit” saavuttivat tavoitteensa – kävijöitä 34 000

Vantaan herättäjäjuhlat päättyivät sunnuntaina 10.7. perinteiseen polvirukoukseen. Kuva Mira Strengell.

Julkaistu 10.7.2016

 

Vantaan herättäjäjuhlat päättyivät sunnuntaina 10.7. perinteiseen polvirukoukseen. Piispa Irja Askola tiivisti juhlien hengellisen viestin sanaan Tervetuloa. Kävijämääräksi laskettiin 34 000.

- Nämähän ovat kivat kirkolliset kesäfestarit, jonka yläotsikko voisi olla Tervetuloa. Sama tervetuloviesti on näkynyt toisten kohtaamisessa ja seurapuheissa, tiivisti piispa Irja Askola herättäjäjuhlien keskeisen viestin.

- Virren hyrinä on kantanut ja antanut kokemuksen, että kuulut joukkoon. Täällä ei ole jaettu tuomioita, eikä vaadittu uskon suuruutta. Kestäkäämme siis omaa, toisten ja poloisen kirkkomme keskeneräisyyttä, toivoi piispa.

Juhlajärjestelyjen keskipisteessä ollut Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen totesi ykskantaan juhlien onnistuneen hyvin.

- Miksi ne onnistuivat hyvin johtuu siitä, että näistä tuli meidän juhlat, eikä vain teidän tai körttien juhlat, kuvasi  Pöntinen juhlajärjestelyjen etenemistä.

Pöntinen kiitti painokkaasti yhteistyötä Vantaan kaupungin, Helsingin hiippakunnan, Helsingin ja Espoon seurakuntien ja muiden ympäröivien seurakuntien ja ekumeenisten yhteistyökumppaneiden kesken,

- Juhlat onnistuivat hyvin myös siksi, että saatiin talkoolaiset. Heille on iso kiitos sydämesssäni. Tiistaina talkoolaisia oli 1 200, mutta tänään juhlien päättyessä heitä on tavoitellut 1 500.

Juhlien kävijämääräksi laskettiin 34 000, joten tavoite 30 000–40 000 kävijästä saavutettiin reilusti.

Herännäisyyden järjestön Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen laski Vantaan juhlien olleen neljännet Etelä-Suomessa järjestetyt. Pääkaupunkiseudulla on järjestetty juhlat 2008 Espoossa. Lisäksi herättäjäjuhlat on vietetty Mäntsälässä 1988 ja Järvenpäässä 2001.

- Seutu on vakiinnuttanut paikkansa herättäjäjuhlien kierrossa. Ehkä 2020-luvulla etelässä vietetään juhlia taas, arvioi Juntunen.

Herättäjäjuhlat 2017 Nilsiässä

Juhlien purkaminen alkaa sunnuntaina välittömästi viimeisten seurojen jälkeen.

- Konkreettisen purkamisen lisäksi on se purkaminen, mitä tapahtuu mielissä. Toivottavasti juhlat olisivat ruokkineet siten, että purkamista riittäisi pitkälle eteenpäin, Juntunen tiivisti.

Vantaan herättäjäjuhlien toinen pääsihteeri Minttu Haapalainen kertoi tapaamisesta juhlien ensikertalaisen kanssa, jonka mukaan juhlilla tuntui kuin olisi ollut yhtä suurta perhettä. Että oli helppo tulla, eikä tarvinnut miettiä, miten olla.

- Tätä toivoin ja siinä onnistuttiin, Haapalainen tiivisti.

Seuraavat herättäjäjuhlat järjestetään Nilsiässä 7.–9.7.2017. Juhlien edustajat juhlatoimikunnan puheenjohtaja Reijo Leino ja juhlien pääsihteeri Simo Korkalainen ottivat viestikapulan vastaan hyvillä mielin ja kokivat saaneensa Vantaalta runsaasti tietoa, neuvoja ja vinkkejä.

Nilsiä on herännäisyyden perustajan Paavo Ruotsalaisen kotiseutua ja juhlien tunnus on Paavon virreksi sanotusta virrestä säe Uudistat armollasi.

 

Teksti Katriina Harviainen.

Kuvat Mira Strengell.

Julkaistu 10.7.2016.

Juhlien purkaminen alkaa sunnuntaina välittömästi viimeisten seurojen jälkeen. Kuva Mira Strengell.

Juhlien jälkeen lähdetään kotimatkalle. Tapaamisiin ensi vuonna! Kuva Mira Strengell.