Liikenne 2017
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Liikenne 2017

Liikennetoimiston puhelin juhlien aikana: 044 937 6582.

Nilsiä sijaitsee Kuopiosta n. 55 km koilliseen. Nilsiään tullaan maanteitse Kuopion suunnasta kantatietä 75 ja samaa tietä Nurmeksen suunnasta. Idän suunnasta tullaan paikallistietä 569 ja lännen suunnasta paikallistietä 577.

 

Julkinen liikenne

Junalla tulevat jäävät Siilinjärven rautatieasemalle, josta on 30 kilometrin matka Nilsiään. Rissalan lentoasemalta on Nilsiään n. 40 km. Linja-autot kulkevat normaaleilla aikatauluillaan juhlien aikana.

 

Tilausliikenne

Tilausbussit ohjataan Jenulan suunnasta yksisuuntaiselle Syvärintielle. Linja-autot pysäköivät ja purkavat matkustajat tien laidassa olevalle kevyen liikenteen väylälle, josta matkustajilla on lyhyt matka siirtyä juhla-alueelle. Tilaisuuksien jälkeen linja-autot poistuvat Syvärintietä pohjoisen suuntaan.

 

Henkilöautot ja moottoripyörät

Henkilöautot ja moottoripyörät pysäköidään viidelle eri pysäköintialueelle, jotka sijaitsevat Valkeiskylän risteyksen lähistöllä noin kolmen kilometrin päässä juhla-alueelta. Pysäköintialueille on opastus lähestymissuunnissa. Pysäköintialueilta on jatkuva bussikuljetuspalvelu juhla-alueelle ja takaisin.

 

Inva-ajoneuvot

Inva-ajoneuvojen paikoitus on osoitteessa Pisantie 15, n. 100 metrin päässä juhla-alueelta.

 

Pysäköintimaksut P-alueilla

Henkilöautot ja moottoripyörät: 5 € / pv. Maksu sisältää edestakaisen bussikuljetuksen pysäköintialueen ja juhlapaikan välillä ajoneuvossa oleville.

 

Tahkon bussiliikenne

Tahkon alueelta on jatkuva edestakainen bussikuljetus Nilsiän linja-autoasemalle ja takaisin Tahkolle. Bussit kulkevat Simolan kautta ja käyvät myös Aholansaaren laiturissa. Tahkon bussin reittimaksu on aikuiselta 4 € / suunta ja alle 17-vuotiaalta 2€/suunta. Katso bussin aikataulu täältä.

 

Vesiliikenne

Nilsiän satamassa on vierasvenepaikkoja. Sataman alueella on tankkauspiste ja muita oheispalveluja.

Tahkolla on myös vierasvenepaikkoja, mutta oheispalveluja on rajoitetusti.

 

Median pysäköinti

Meijerin alue, Ukko-Paavontie.

 

Taksi

Juhlien aikana taksi päivystää S-Marketin pysäköintialueella, os. Nilsiäntie 75. Hiljaisempina aikoina taksi löytyy taksiasemalta Pisantiellä.

 

Talkooparkki

Meijerin alue ja ranta.

 

Hinauspalvelu

Nilsiän Maatalouskonekorjaamo Sakari Laakkonen Oy, p. 017 463 1819.


pdf liite

Nilsiä-Tahko-Nilsiä bussiaikataulu