Liikenne, saapuminen ja pysäköinti 2018
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Liikenne, saapuminen ja pysäköinti 2018

Julkinen liikenne

Suluissa kävelyetäisyydet juhlakentälle

VR

Tampereelle on erittäin hyvät junayhteydet. Edullisin tapa matkustaa junalla on ostaa Säästölippu, joita on myynnissä jokaiselle lähdölle rajattu määrä. Säästöliput tulevat myyntiin kaksi kuukautta ennen lähtöpäivää.

Tampereen Rautatieasemalta (1,2 km) pääsee juhlakentälle kävellen tai Tampereen joukkoliikenteen bussilinjoilla (mm. 3A, 3B, 8, 20, 25, 29) tai taksilla.

Linja-auto

Tampereen linja-autoasemalta opastukset juhlakentälle (1,6 km). Juhlakentälle pääset suoraan bussilla 1A, 1B ja 1C tai Koskipuistosta (500 m) muun muassa bussilinjoilla 3A, 3B, 8, 20, 25, 29. Taksiasema.

Tampere–Pirkkala-lentoasema

Joukkoliikenteen bussi numero 1A liikennöi Kalevan kirkon läheiselle pysäkille noin kerran tunnissa, matka-aika 45 min. Taksiasema.

Tampereen joukkoliikenteen bussit, Nysse-tapahtumabussilippu

  • Tapahtumalipulla liikut kätevästi ja edullisesti "nysseillä" tapahtumapaikkojen välillä! 
  • Tapahtumalipulla 3 vrk:n rajoittamaton matkustus 10 € (norm. 1 vrk/8 €, kertalippu 3 €), vyöhykkeet A-C eli Tampereen sisäinen liikenne ja osa naapurikunnista
  • Myynti vain juhlavieraille: rautatie- ja linja-autoasemien edustat, juhlakanslia, infopisteet. Lippua ei voi ostaa bussista.
  • Aikataulut ja linjakartat: Repa-reittiopas, reittiopas.tampere.fi

Tilausajobussit

Tilausliikenne ohjataan yksisuuntaiselle Liisanpuisto-kadulle. Matkustajien poistuttua linja-autot siirtyvät Hakametsän jäähallin hiekkakentän pysäköintipaikalle (2,4 km).

Taksi

Taksi asettaa lisätaksiasemat juhlien ajaksi juhlakentän lähelle Liisankadulle ja Liisanpuisto-kadun puoleiselle parkkipaikalle. Tarkemmat sijainnit kartassa. Myös Hakametsän pysäköintialueella on taksiasema.

Tampereen aluetaksi: 0100 4131. Taksin voi tilata myös Valopilkku-sovelluksella älypuhelimesta.

Kävelyreitit ja suojatiet Liisanpuiston ympäristössä

Raitiotietyömaan vuoksi juhla-alueelle keskustan suunnasta johtavan Itsenäisyydenkadun ja Liisanpuiston viereisten Sammonkadun ja Teiskontien jalankulkureittejä on siirretty. Itsenäisyydenkadulla kannattaa käyttää eteläisen reunan jalkakäytävää (rautatieaseman puoleinen jalkakäytävä) tai samansuuntaista Lähteenkatua.

Tämänhetkiset kulkureitit ja suojatiet näkyvät kartassa, joka on tämän sivun lopussa. Vihreällä puistoalueella voi kulkea puistokäytäviä pitkin, ja myös Liisankadun ja Liisanpuisto-kadun jalkakäytävät ovat käytettävissä. Asuintalojen pihojen poikki ei saa kulkea.

Omalla kulkuneuvolla saapuvat

Liikenteenohjaus

Tampereen sisääntuloväylillä on juhlatunnuksilla varustetut opasteet, joilla juhlaliikenne ohjataan kullekin liikennemuodolle parhaiten soveltuvalle pysäköinti- tai matkustajien jättöpaikalle. Liikenteenohjaus on järjestetty pysäköintialueille ja vilkkaisiin risteyksiin.

Pysäköinti

Suluissa kävelyetäisyydet juhlakentälle

Henkilöautot, moottoripyörät ja tilausajobussit  

Hakametsän jäähallin pysäköintialue, Keltinkatu 2, 33530 Tampere (2 km). Auto- ja moottoripyöräkohtaiseen pysäköintimaksuun 10 €/pv tai 20 €/3 vrk sisältyy bussikuljetus juhlakentälle. Varaa tasaraha, mikäli mahdollista! Maksuvälineenä käy myös kortti.

Bussikuljetuksen aikataulu: 10 minuutin lähtövälein edestakaisena ajona tai tarpeen mukaan. Juhlien bussit on merkitty erikseen.

Huom! Kalevan alueella ei ole varattu pysäköintitilaa juhlavieraille ja pysäköinninvalvonta on aktiivista.

Finnparkin pysäköintilaitokset

P-Hämppi 10 (1,2 km, Tullinpääty), P-Tampere-talo 8 (900 m) ja P-Tullintori (900 m). Finnparkin pysäköintipaketti juhlavieraille: 3 vrk (pe-su) 20 e, 1 vrk 10 e, voimassa kohteissa P-Hämppi, P-Tampere-talo tai P-Tullintori.
Finnparkin pysäköintipaketti ostetaan etukäteen verkkokaupasta, ja lipuke postitetaan ostajalle.

1 vrk:
https://verkkokauppa.finnpark.fi/product_details.php?p=281&kampanja=juhlat

3 vrk:
https://verkkokauppa.finnpark.fi/product_details.php?p=282&kampanja=juhlat

Tapahtuma-aikana (6.-8.7.) lippuja voi ostaa myös hallien (P-Hämppi, P-Tampere-talo tai P-Tullintori) automaattikassalta soittamalla asiakaspalveluun laitteen pikapuhelinpainikkeella ja ilmoittamalla koodin Herättäjäjuhlat.

Pysäkäintioikeutena toimii P-Avain-lipuke, jota käytetään sekä sisään- että ulosajaessa. Jos jokin pysäköintilaitos on täynnä, käytetään muita tarjoukseen sisältyviä kohteita.

 

Inva-ajoneuvot ja invakaravaanarit

Uimalankatu 1, Hippostalon ja Sammon keskuslukion pysäköintipaikat (150–350 m). Pysäköintimaksu autoille 10€/päivä, 20€/3 vrk, karavaanipaikka 20 €/yö.

Matkailuautot ja -vaunut

Sorsapuiston kenttä, Salhojankatu 37 kohdalla  (700 m). Varaus ja hinnat: Katso sivulta Majoitus

Telttailijat

Uimalankatu 1  (500 m). Varaus ja hinnat: Katso sivulta Majoitus

Talkoolaiset

Sairaalankadun (500 m) sekä viereisen Hautausmaankadun Vapaakirkon pysäköintipaikat (900 m), erilliset pysäköintitunnukset ja luvat talkootoimistosta.

Polkupyörät

Uimalankatu 5, Sammon keskuslukion edusta (400 m)

Vesiliikenne

Täyden palvelun venepaikat: etelä Ratina (2,1 km), pohjoinen Mustalahti (3 km) ja Naistenlahti (2,2 km) edullisella tarjoushinnalla. Varaus etukäteen hyvissä ajoin: satamapäällikkö Matti Joki, puh: 0500 639 167.

 

Tämänhetkiset kulkureitit ja suojatiet Liisanpuiston ympäristössä. Vihreällä puistoalueella voi kulkea puistokäytäviä pitkin, ja myös Liisankadun ja Liisanpuisto-kadun jalkakäytävät ovat käytettävissä.  Klikkaa kartta suuremmaksi!