Lasten ja perheiden ohjelma 2018
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lasten ja perheiden ohjelma 2018

Torstaina 5.7.

14.00 Lasten pyhiinvaellus. Oma aikuinen mukaan, vaunuystävällinen reitti. Lähtö Finlaysonin kirkolta, Puuvillatehtaankatu 2. Kesto noin tunti. Katso lisää alempaa tältä sivulta.

16.00 Kouluikäisten pyhiinvaellus. Lähtö Finlaysonin kirkolta, Puuvillatehtaankatu 2.Kesto noin tunti. Katso lisää alempaa tältä sivulta.

Perjantaina 6.7.

12.00–16.00 Valtakunnallinen lasten kuoroleiri 5–13-vuotiaille Kalevan kirkon seurakuntasalissa. Harjoitellaan Siionin virsiä kahdessa ryhmässä (isot/pienet) vuoroveisuihin. Tapaaminen klo 11.45 seurakuntatilojen ala-aulassa, jolloin lounas (sisäänkäynti Liisanpuisto-kadun puolen ovista). Ohjaajina Leena Untamala ja Anna Laakso. Osallistumismaksu suoritetaan käteisellä leirin alkaessa: 20 € / lapsi, 15 € / sisarus. Leirimaksuun sisältyvät lounas, välipala, nuotit ja vakuutus. Esiintymiset la 7.7. klo 10.30 Vuoroveisuissa (harj. klo 10) ja su 8.7. klo 13.15 päätösseurojen alkaessa. Ilmoittautumiset 2.5.–29.6. Herättäjä-Yhdistykseen, p. (06) 433 5700, ja 2.-5.7. musiikkisihteerille, p. 040 351 7652 (HUOM. juhlaoppaassa väärä numero).

14.00 Lasten pyhiinvaellus. Oma aikuinen mukaan, vaunuystävällinen reitti. Lähtö Finlaysonin kirkolta, Puuvillatehtaankatu 2. Katso lisää alempaa tältä sivulta.

16.00 Kouluikäisten pyhiinvaellus. Lähtö Finlaysonin kirkolta, Puuvillatehtaankatu 2. Katso lisää alempaa tältä sivulta.

16.00–18.00 Lasten ja kouluikäisten puuhapisteet kirkon ympä-ristössä:

 • Kennel-liiton kaverikoirat Kalevan kirkon edessä olevalla puistoalueella. Tutustu ystävälliseen koiraan ja silittele sitä.
 • Tule ratsastamaan omalla kepparilla Kalevan kirkon edustalla sijaitsevalle keppariradalle, paikalla kivat ohjaajat ja voit myös lainata ratsua.
 • Katusählyä – iloista höntsäilyä kouluikäisille Sammon koulun pihassa juhlatorin laidalla. Yhteistyössä Tampereen NMKY.
 • Leku Leijona. Bongaa Leku Leijona ja sano moro! Lekulta voit kysyä neuvoa, jos et löydä vaikkapa kaverikoiria tai reittiä katusählyyn Sammon koululle. Leku on Tampereen seurakuntien varhais­kasvatuksen maskotti.

Lauantaina 7.7.

10.00–12.00 Lasten ja kouluikäisten puuhapisteet kirkon ympäristössä:

 • Kirkkoseikkailut klo 10.30 ja klo 11, lähtö Kalevan kirkon pääovilta. Kesto noin puoli tuntia, alle kouluikäisille oma aikuinen mukaan.
 • Hengellisen Kuukauslehden puuhapiste Kalevan kirkon eteisessä.
 • Rintanappien tekoa Kalevan kirkon salissa 6.
 • Lasten hiljainen huone rauhoittumista ja päiväunia varten Kalevan kirkon salissa 7.
 • Kasvomaalausta ja puuharata Kalevan kirkon seurakuntasalissa.
 • Keppihevosrata kirkon edessä olevalla puistoalueella. Tule ratsastamaan omalla kepparilla, paikalla kivat ohjaajat ja voit myös lainata ratsua.
 • Kennel-liiton kaverikoirat klo 10.30 alkaen Kalevan kirkon edessä olevalla puistoalueella. Tutustu ystävälliseen koiraan ja silittele sitä.
 • Futis-höntsyilyä Uimalankadun kentällä, yhteistyössä Tampereen NMKY. Pelata voi vapaasti päätösseurojen alkuun asti, paitsi Peace United -ottelun aikana la klo 19.30 alkaen. Ota oma pallo mukaan.
 • Bongaa Leku ja sano moro! Voit kysyä Lekulta neuvoja tai tulla muuten vaan moikkaamaan.

11.30–12.30 TV:stä tuttu vanhempi liikennepuistokonstaapeli Maltti partioi tapahtuma-alueella. Ota yhteiskuva Maltin kanssa!

14.30–15.00 Lasten laulutuokio Kalevan kirkon seurakuntasalissa. Mukana Leku Leijona ja Sanna Saarinen.

17.00 Nuorten konsertti Särkänniemessä: räppäri Jellona ja pop-kantelisti Ida Elina.

Bussi nro 100 Särkänniemeen lähtee Tampere-talolta, Yliopistonkatu 55, kertamaksu tai Nysse-tapahtumalippu. Särkänniemeen pääsee myös muilla bussilinjoilla tai kävellen. Kävelymatkaa on noin 3 km juhlakentältä.

Lauantai-ilta Särkänniemessä. Särkänniemen iltarannekkeilla pääsee huvipuiston laitteisiin klo 16-21, alueelle on vapaa pääsy. Rannekkeet myynnissä nuorisotyön kojulla hintaan 25 € (yli 120 cm) ja 19 € (alle 120 cm). Rannekkeita voi ostaa myös etukäteen toukokuun alusta alkaen juhlien toimistosta, Näsilinnankatu 26, p. 040 804 8713.

Lasten ja kouluikäisten pyhiinvaellusreitit

Tervetuloa kulkemaan, kokemaan ja aistimaan noin kilometrin reitille lasten pyhiinvaellus. Lähdemme Finlaysonin kirkon edestä ja kierrämme Näsin kallioille ja sieltä takaisin kirkkoon.

Reitin varrella on pysähdyksiä ja niillä tekemistä. Tutkimme myös aarrearkun rukouksia ja laulamme vaelluslaulua. Vaellus kestää n. tunnin.

Opastetut kierrokset torstaina 7.7. ja perjantaina 6.7., lähtö Finlaysonin kirkolta, Puuvillatehtaankatu 2

 • klo 14 Lasten pyhiinvaellus (oma aikuinen mukaan, vaunuystävällinen reitti)
 • klo 16 Kouluikäisten pyhiinvaellus

Reitin voi kulkea myös omatoimisesti mobiilisovelluksen avulla, lue ohjeet täältä: pyhiinvaellustampere.fi

Lasten katedraali Finlaysonin kirkossa

Tule kokemaan lasten oma kirkko Finlaysonin kirkkoon, jossa toimii Lasten katedraali.

Sisällä riittää hämmästeltävää ja tutkittavaa, sillä kirkossa on nukkealttareita, jotka kuvaavat ikuisia kertomuksia, ja lasten alttari, jossa voi leikkiä nukeilla ja eläimillä.

Lapset voivat myös ratsastaa keinuhevosilla, ihastella kastepöytää ja viedä rukoushelmiä esirukousmaljaan alttarille. Kerrontanuket puhuttelevat myös aikuisia, ja itse kirkko on kulttuurihistoriallinen kokemus.

Kirkossa soi koko päivän nuorten soittajien esittämä elävä musiikki.

Taivaan Isän siunaa matka, senkin jälkeen vielä jatka.
Anna ilon hetkiä, riemullisia retkiä!

Lasten katedraali on auki joka päivä klo 10–18, tervetuloa!
Puuvillatehtaankatu 2, Tampereen keskusta