Elämänmakuisia lauluja raikkain sovituksin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Elämänmakuisia lauluja raikkain sovituksin

Esa Ruuttunen, Cello Spirituals -yhtye, Kamarikuoro Harmonia ja Nilsiän kirkkokuoro tulkitsivat Jaakko Löytyn lauluja. Kuva: Kaisa Väätäinen

Nilsiän liikuntatalo täyttyi nopeasti perjantai-iltana kuuntelemaan Jaakko Löytyn elämänmakuisia lauluja. Löytyn lauluja kuultiin tällä kertaa oopperalaulaja Esa Ruuttusen tulkitsemana.

Mukana olivat Ruuttusen lisäksi Cello Spirituals -yhtye, paikallinen Kamarikuoro Harmonia sekä Nilsiän kirkkokuoro.

Jaakko Löytty luetaan suomalaisen gospelmusiikin edelläkävijöihin ja hänen laulunsa ovat edelleenkin suosittuja rippikouluissa ja virsikirjassa. Tässä konsertissa kuultiin kuitenkin harvemmin kuultuja tulkintoja ja sovituksia sellojen säestyksellä.

Konsertti tarjosi monipuolisen kattauksen niin Löytyn tunnetuimpia hittejä kuin harvemmin kuultuja laulujakin. Kylän onnellisin mies tarjosi reippaampaa menoa svengaavalla menollaan. Herra kuule niiden huuto ja Kyllä syntinenkin veisata saa taas rauhoittivat hiljentymään iltarukouksen tavoin ja painoivat päät rukoukseen.

Löytyn laulut istuvat hyvin körttikansan keskuuteen teemojen liittyessä muukalaisuuteen maan päällä, synnin tuntoon ja toivoon. Turvaan Jumalaan konsertin päätteeksi antoikin toivoa maailman menon ja taistelujen keskellä.

”Vielä mä toivon, vielä mä toivon ja turvaan Jumalaan”

 

Konsertti tarjosi monipuolisen kattauksen niin Löytyn tunnetuimpia hittejä kuin harvemmin kuultuja laulujakin.

Kuvat ja teksti Kaisa Väätäinen