Tunnelmapaloja lauantailta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tunnelmapaloja lauantailta

Jenna Nykänen ja Anniina Simonen olivat herättäjäjuhlilla Yhteisvastuun asialla.
Kuva: Helen Tirkkonen

Herättäjäjuhlilla oli vierailta läheltä ja kaukaa. Talkoolaisilla oli merkittävä tehtävä, jotta kaikki sujui juhlilla hyvin.

Jenna Nykänen ja Anniina Simonen keräävät rahaa Hampurin matkaan. Anniina on pukeutunut keräyslippaaksi. Tytöt ovat ottaneet useiden kävijöiden kanssa kuvia. Heillä riittää mielenkiintoa Herättäjäjuhlien toimintaan ja ovatkin tehneet erilaisia pikkutöitä koko juhlien ajan. Jenna on myös käynyt katsomassa lukion musikaalin, Sinun vuorosi loistaa.

Ville Löytynoja ja Lauri Vuoteenaho ovat tulleet Nilsiän Herättäjäjuhlille Ylivieskasta asti. Heidät juhlille tuo kaverit sekä talkootyöt. Nilsiään he saapuivat jo torstaina. Pojat aikovat käydä kuuntelemassa seuroja ja syömässä. Aurinko paistaa, joten pojat ostivat limpparia viilennykseksi.

Kiia Pasanen tuli vierailemaan Herättäjäjuhlilla ennen töihin menoa. Tämä vuosi on hänelle ensimmäinen kerta Herättäjäjuhlilla. Myöhemmin hän aikoo vielä vierailla nuorten yökahvilassa kavereidensa kanssa.

Järjestyksenvalvojat Kari Rönkkö ja Matti Miettinen kertovat Herättäjäjuhlien sujuneen tähän mennessä rauhallisin merkein. Nilsiässä on varauduttu hyvin, sillä osa teistä on suljettu niin, ettei autolla pääse ajamaan väkijoukkoon sekä juhlakentälle mennessä on turvatarkastus. Järjestyksenvalvojien tehtävät pääosin ovat kuitenkin olleet neuvontatehtäviä. Heitä on helppo lähestyä ja vastaus tulee välittömästi. Kari Rönkkö kertoo, että jalat alkavat pikkuhiljaa puutua, mutta Matti Miettinen on asiasta eri mieltä.

Liikenteenohjaaja Antti Lappalainen oli perjantaina klo 12-22 ohjaamassa liikennettä Nilsiän keskustassa. Tänään hän aloitti jo kymmeneltä aamupäivällä ja lopettaa illalla yhdentoista maissa. Liikenteenohjaajilla on käytössään penkit, joissa he voivat rauhallisempina aikoina levätä. Ruokailemassa ohjaajat käyvät vuorotellen. Herättäjäjuhlien liikenne ei ole toistaiseksi ruuhkaantunut ainakaan liikaa. Lappalaisen mukaan liikenne on ollut sopivaa ja hommaa on riittänyt

Teksti ja kuvat: Helen Tirkkonen

Järjestyksenvalvojat Kari Rönkkö ja Matti Miettinen sanoivat juhlien sujuneen hyvin.

Kuva: Helen Tirkkonen

 

Liikenteenohjaaja Antti Lappalainen huomasi, että liikenne on sujunut kohtuullisen hyvin.

Kuva: Helen Tirkkonen