Körtit nollasi Köpöt
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kävellen käydyssä jalkapallo-ottelussa oli vauhtia ja tunnelmaa kuin paremmassakin pelissä.

Kuva: Esko Salonen

Täysmustiin pukeutuneet Körtit voittivat selkein luvuin kävellen käydyn jalkapallo-ottelun Nilsiän Pallohaukkojen veteraaneista koottuja Köpöjä vastaan.

Kapteeninsa piispa Jari Jolkkosen mustapaidat nollasivat luvuin 2-0 Ruotsin kansallisväreihin, keltasinisiin asuihin sonnustautuneet paikallisvastustajansa.

Kun körttejä oli kentällä, niin Nilsiän jykevän jugendtyylisen kivikirkon juurella käyty ottelu aloitettiin tavanomaisen Finlandian sijasta komeasti Paavon virrellä. Laulajana oli niin oopperalavoilta kuin herättäjäjuhliltakin tuttu Esa Ruuttunen.

Kävelyjalkapallossa pelataan kaksi 20 minuutin erää. Joukkueessa on kulloinkin kahdeksan kenttäpelaajaa ja maalivahti. Kun pelaajien keski-ikä on korkea, vaihtoja suoritetaan tiuhaan tahtiin, aina tarpeen mukaan.

Ottelun lähti käyntiin tasaväkisenä, mutta muutaman minuutin hikoilun jälkeen körtit saivat hienoisen yliotteen ja pitivät sen loppuun saakka. Avausmaalia piti kuitenkin odottaa aina ensimmäisen erän lopulle. Kuparisen puhkaisi Panu Pousi Simo Korkalaisen syötöstä.

Toinen maali taas syntyi onnekkaasti toisen puoliajan puolivälissä Köpöjen puolustuksen avustuksella. Tilastoihin maali merkittiin sentään körttien toiselle Pousin veljekselle, Patrikille.

Köpöt yritti viimeiseen saakka rajusti tasoitusta, mutta Padare Sathie oli ohittamaton körttien maalilla. Itseoikeutetusti hänet palkittiinkin körttien parhaana. Köpöjen mallikkaimman suorituksen teki pappaikäisten vahvistukseksi otettu nuori nainen, Nette Korhonen.

Jorma Hämäläinen tuomitsi ottelun, jossa ei varsinaisia sääntöjä tunneta. Kankaisen kentällä kamppailua seurasi kesän yleisöä. Veteraanien yhteenotoksi ottelu oli sikäli onnekas, että paareja ei tarvittu, kaikki pelaajat kykenivät kävelemään kentältä pois omin jaloin.

Köpöille häviö körttejä vastaan oli murheellinen siinäkin katsannossa, että tappio oli joukkueelle ensimmäinen.

Teksti: Seppo Kononen