"Kuulla kuinka ilosi soi"
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

"Kuulla kuinka ilosi soi"

Veera Komu ja Tuomas Räsänen loistivat rakastuvien nuorten Emilyn ja Samin rooleissa.

Kuva: Saratuulia Asikainen

Nilsiän lukion musiikkinäytelmää Sinun vuorosi loistaa esitettiin perjantaina nuorten herättäjäjuhlanäytöksenä Mantulla.

Erikoisnäytös järjestettiin yhteistyössä Järvi-Kuopion seurakunnan nuorisotyön kanssa ja puolet tuotosta meni Nilsiän herättäjäjuhlien hyväksi. Täysi tupa nuorta yleisöä eli mukana niin näytelmän herkissä hetkissä kuin hulvattomissa hulinoissakin.

Näytelmä perustuu amerikkalaisen Holly Goldberg Sloanin nuortenkirjaan Näkymätön poika (2011). Dramatisointi on näytelmän ohjaajan Maria Korkalaisen käsialaa. Juha Tapion hämmästyttävästi tarinaan sopivat laulut on sovittanut ja harjoituttanut Pasi Horttanainen.

Veera Komu ja Tuomas Räsänen loistivat rakastuvien nuorten Emilyn ja Samin rooleissa. Emily on onnellisen perheen laulajatyttö, joka kiinnostuu uudesta pojasta kulmilla. Sam on pikkurikoksia tehtailevan äitinsä kiertolaiselämään pakottama herkkä poika, joka huolehtii autistisesta ja taiteellisesti lahjakkaasta veljestään Riddlestä.

Pojat pysyttelevät näkymättömissä muulta maailmalta, ja kun maa alkaa polttaa liikaa jalkojen alla, rikkinäinen perhe vaihtaa maisemaa. Yhteys Emilyn ja Samin välillä lopulta pelastaa veljekset äidin kynsistä. Emilyn perhe suostuu katsomaan pintaa syvemmälle ja huomaa veljesten arvon.

Kertomus rakkaudesta

Sinun vuorosi loistaa on kertomus ennen kaikkea rakkaudesta: nuorten ruusunnuppurakkaudesta ja veljesten huolenpitorakkaudesta. Ja aivan hurmaavaa on Emilyn keski-ikäisten vanhempienkin kädestäpitorakkaus!

Aito rakkaus on ilmeisesti myös näytelmän vetonaula, mikäli paikkakuntalaisia Roosaa ja Hillaa on uskominen. Tytöt olivat katsomossa jo toista kertaa, sillä aihe kiinnostaa. Juha Tapion Aito rakkaus sai myös yleisön laulamaan raikuen mukana.

Näytelmän sivurooleissakin nähtiin loistosuorituksia. Emilyn kilpakosijana nauratti Ville-Markus Laitinen Trump-paidassa Trump-mukista kahvitellen. Marko Räsänen hellytti Riddlenä ja Inka Ruohonen valloitti Emilyn parhaana ystävänä. Elisa Stepanoff antoi liiankin perusteellisen kasvohoidon kosmetologi Olgana.

On helppo uskoa Tuomas Räsästä: ”Kaikilla on hauskaa. Ollaan yksi suuri perhe.” Saman toteaa Maria Korkalainen: ”Ihana ryhmä, joka hitsautui yhteen jo keväällä.”

Musiikkinäytelmän soittajilla on taatusti takana tiiviitä työtunteja. Eeva Saarelainen, Hannes Lipponen, Joona Vartiainen, Venni Kervinen ja Idamari Pasanen ansaitsevat erityiskiitokset. Tuttuja lauluja oli ilo kuulla näin poikkeavassa mutta sattuvassa yhteydessä.

Kotimatkalla väkisinkin hyräilin: ”Anna minun nähdä sun kasvosi, nähdä kuinka valosi loistaa - - - Tänään on tullut sun päiväsi, nyt on sinun vuorosi loistaa.”

Teksti: Anni Nissinen