Armo- ja arvopuhetta — Nilsiä luovutti herättäjäjuhlavastuun Tampereelle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Armo- ja arvopuhetta — Nilsiä luovutti herättäjäjuhlavastuun Tampereelle

Tampereen herättäjäjuhlien pääsihteeri Petra Perttula vastaanotti herättäjäjuhlakartan Nilsiän herättäjäjuhlien pääsihteeri Simo Korkalaiselta. Karttaan on merkitty kaikki herättäjäjuhlapaikkakunnat.

Kuva: Veli-Matti Sormunen

Lataa tiedote pdf-muodossa tästä.

 

Nilsiän herättäjäjuhlat ovat päättyneet perinteiseen polvirukoukseen ja virteen Herraa hyvää kiittäkää. Juhlien järjestäjät eli Kuopion evankelis-luterilainen seurakuntayhtymä, Kuopion kaupunki ja Herättäjä-Yhdistys ovat viikonlopun tapahtumaan hyvin tyytyväisiä.

-Juhlia tekemässä on ollut kolmen vuoden ajan valtava joukko talkoolaisia Nilsiästä, Järvi-Kuopiosta ja koko Suomesta. Arvostan suuresti kokemaani hyväntuulista ja ymmärtäväistä yhteistyötä, totesi Nilsiän herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja, Järvi-Kuopion seurakunnan kirkkoherra Reijo Leino.

Myös Herättäjä-Yhdistyksen herättäjäjuhlajärjestäjä Osmo Kangas iloitsi hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä.

-Täällä on savolaisen leppoisa henki: asiat lutviutuvat, kaikesta on voitu neuvotella. Talkoolaisissa on valtava määrä ihmisiä, jotka ovat työskennelleet juhlien hyväksi pitkään, ja aina vain jaksavat hymyillä.

Juhlat järjestettiin nyt yhdellä herännäisyyden ydinalueista, ja juhlien pääsihteeri Simo Korkalainen oli havainnut sen näkyneen runsaassa kävijämäärässä.

-Tämän luonteisen tapahtuman kävijäluvut ovat aina arvioita, mutta tänä vuonna olemme pyrkineet tapahtumajärjestäjien käyttämän kaavan perusteella mahdollisimman suureen tarkkuuteen, hän korostaa. -Kävijämääräksi saimme 21 000, mikä on erittäin hyvä lukema. Penkkejäkin levitettiin lisää, jotta kaikki pääsivät istumaan.

Järjestelyt Nilsiässä ovat toimineet hyvin, juhlakenttä Vanhan kirkon puistossa on ollut harvinaisen kaunis ja palaute on ollut positiivista. Silti herättäjäjuhlien tärkein anti on sen hengellinen sisältö. Nilsiän juhlat järjestettiin tunnuksella ”Uudistat armollasi”.

-Täällä on kuultu sekä armo- että arvopuhetta, määritteli Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen. -Enemmän kuitenkin armopuhetta, niin että mahdollisimman moni on kokenut niitä ”armon vilauksia”, joista Nilsiässä elänyt herännäisvaikuttaja Ukko-Paavo Ruotsalainen aikoinaan puhui, ja saanut uudistua ja vapautua Jumalan armon avulla.

Seuraavat herättäjäjuhlat järjestetään 6.−8.7.2018 Tampereella tunnuksella ”Lähellesi ikävöin”. Sanat ovat uudistetusta Siionin virrestä 175, jonka on kirjoittanut nykyään Tampereella asuva muusikko Jaakko Löytty.

-Tunnus on herännäisyyden ytimessä, määrittelee Tampereen herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja, tuomiorovasti Olli Hallikainen. -Sen keskeinen sisältö on herännäisyyden kaipaava usko, ikävä Jumalan yhteyteen. Toisaalta siinä on myös ikävä toisen ihmisen luo.

Tampereen juhlien pääsihteeri Petra Perttula kiitteli hänkin Nilsiässä saatua lämmintä vastaanottoa ja ystävällisyyttä.

-Ehdottomasti haluan viedä Nilsiästä Tampereelle rohkeuden uudistua. Esimerkiksi Nilsiän juhlaravintola oli juhlien historian ensimmäinen, joka tarjosi vegaanista ruokaa.

Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Hautala on jättämässä tehtävänsä toimikausien täyttyessä. Tässä tilanteessa hän pohti herättäjäjuhlien tulevaisuutta.

-Juhlia kohtaan tulee väkisinkin tulevaisuudessa muutospaineita yhä suurempien seurakuntayhtymien, ihmisten kasvukeskuksiin muuton sekä tiukentuvien turvamääräysten vuoksi.

Hautalan mielestä on kuitenkin perusteltua ajatella, että myös tulevaisuudessa herättäjäjuhlia tullaan järjestämään.

-Ne osallistavat ja tavoittavat suuren joukon ihmisiä, ja saatu palaute on voittopuolisesti hyvää. Herättäjä-Yhdistykselle juhlat ovat tärkeä ”näyteikkuna” ja varainhankinnan tilanne.

 

Herättäjäjuhlat saivat alkunsa 1800-luvulla tuolloisen kustannusosakeyhtiö Herättäjän vuosikokouksen yhteydessä järjestetyistä seuroista. Nilsiän juhlat olivat järjestyksessä 123. Kahtena sotavuotena juhlat on jätetty pitämättä.

 

LISÄTIETOJA:    

  • Nilsiän herättäjäjuhlien 2017 juhlatoimikunnan puheenjohtaja, kirkkoherra Reijo Leino, puh. 040 488 8600
  • Tampereen herättäjäjuhlien 2018 juhlatoimikunnan puheenjohtaja, tuomiorovasti Olli Hallikainen, puh. 050 544 7111
  • Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen, puh. 050 337 1535
  • Seurapuheet ovat kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa https://herattajajuhlat.fi/4315-seurapuheet lähes välittömästi seurojen jälkeen.
  • Medialle julkaisuvapaat kuvat ovat osoitteessa https://herattajajuhlat.fi/4334-kuvat-medialle.

 


pdf liite

Lataa tiedote pdf-muodossa.