Kohtaamisia herättäjäjuhlilla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kohtaamisia herättäjäjuhlilla

Kirjailija, psykoterapeutti Tapani Tukiainen ja sielunhoidon kouluttaja Sirkku Tukiainen Lahdesta, Padasjoen kirkkoherra Minna Rikkinen Heinolasta ja teologi Ari Honkari Tampereelta muodostavat reippaan pappisnelikon: - On tärkeää kuulla kansanliikkeen päivitys ja nähdä kollegoita myös täällä.

Kuva: Anna-Liisa Karhula

 

Yhteentuloa ja läsnäoloa.

 

Teologit täyttivät lauantaina Nilsiän kirkon koko permannon.

Kun seitsemisensataa pappia ja teologia veisaa Siionin virttä, on siinä voimaa ja vakaumusta niin paljon, että kirkon katto kohoaa ja taivas lähestyy maata.

Herättäjäjuhlien Teologitapaaminen lienee maailman suurin laulava pappeinkokous.

Teksti ja kuvat: Anna-Liisa Karhula

 

Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n TET-yhteyshenkilö, nyt eläkkeellä oleva Leena Pankakoski arvostaa tapaamisen positiivisuutta: - Tulin ajoissa, että sain paikan edestä ja varmasti kuulen kaiken hyvin. Puheenvuorot ovat ja olivat nytkin nasevia.

Kuva: Anna-Liisa Karhula

 

Lapuan kristillisen opiston entinen rehtori Pentti Lemettinen toteaa painokkaasti: - Kuuluu ikään kuin asiaan käydä Teologitapaamisessa, sillä on suuri sosiaalinen merkitys. Tämä on ehkä maailman suurin pappien kokous!

Kuva: Anna-Liisa Karhula

Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin notaari Pilvi Keravuori sanoittaa tarkkaan tunnelmansa: - Yhteentulo ja läsnäolo. Täällä ja tässä hetkessä on hyvä olla.

Kuva: Anna-Liisa Karhula