Armon ryijy oli pop up -taidetta
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Armon ryijy oli pop up -taidetta

Mimmi Mikkanen neuvoi Sofia ja Samuli Rantalaa laittamaan narunpätkiä Armon ryijyyn.

Kuva: Seija Rytkönen

Lauantai tarjosi herättäjäjuhlien lapsiperheille säpinää, sillä tarjolla oli lasten toimintapisteitä, joissa sai muun muassa pelailla, askarrella tai tehdä vaikka taidetta.


Taiteen äärelle eli Armon ryijyä rakentamaan pysähtyivät Sofia Rantala 5 v. veljensä Samulin 7 v. kanssa. Äiti Eppu Rantala seuraa lapsiensa touhua.

- Hassua, kun kaikki toiminnot ovat täällä hyvin kompaktissa tilassa. Se on toisaalta ihan hyvä. Vantaan juhlissa viime vuonna kaikki oli paljon suuremmalla alueella, tuumaa Eppu Rantala.

 - Ja kiva, on lapsille toimintaa.

Talkoolainen Mimmi Mikkanen Säyneisistä neuvoo ja avustaa Armon ryijyllä piipahtajia, sillä se kuuluu lasten toimintapisteisiin. Kaiteeseen on ripustettu pohja, johon jokainen voi sitoa sellaisen pätkän matonkudetta kuin haluaa.

- Tämä on sellaista pop up -taidetta. Jotkut ovat innostuneet laittamaan narun pätkän ryijyyn ihan ryijysolmulla. Toiset laittavat sen miten haluavat, kertoo Mimmi Mikkanen.

Entäs mistä tämmöinen idea tuli?
Nuorisotyönohjaaja Atte Kääriäinen kertoo, että ryijy on kuin vertauskuva siitä, miten erilaisia ihmisiä herättäjäjuhlilla käy.

-  Täällä on hyvin monenkirjava joukko, sillä ihmiset olemme hyvin erilaisia. Aivan kuten nämä narunpätkät, joita voimme tuohon ryijyyn solmia.

- Jokainen saa laittaa juuri sellaisen ja sen värisen narunpätkän kuin haluaa. Se on armoa.

Teksti ja kuva: Seija Rytkönen