Herättäjäjuhlat päättyivät polvirukoukseen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlat päättyivät polvirukoukseen

Herättäjäjuhlien päätösseurat päättyvät perinteisesti polvirukoukseen. 

Nilsiän herättäjäjuhlat päättyivät sunnuntaina kahdelta alkaneisiin päätösseuroihin. Seurojen jälkeen juhlakenttä tyhjeni nopeasti, kun koko seuraväki osallistui penkkitalkoisiin.

Päätösseuroissa puhuivat opiskelija Petro Pitkänen, lääkäri Anna Kantele, pastori Sanna Erkanaho, professori Paavo Kettunen ja rovasti Osmo Korkalainen.

”Viidennet Nilsiän juhlat ovat nyt päättymässä. Elämämme matkalla saamme kokea virvoittavia määrähetkiä. Meidän on ollut täällä juhlilla hyvä olla, niin uskon meidän tuntevan. Kiitämme herättäjäjuhlista. Kiitos niin juhlien järjestäjille, talkoolaisille kuin juhlavieraille. Ennen kaikkea kiitos Jumalalle”, sanoi Osmo Korkalainen, joka oli vuoden 1985 Nilsiän herättäjäjuhlien juhlatoimikunnan puheenjohtaja.

Päätösseurojen lopuksi seuraväki polvistui perinteiseen polvirukoukseen, ja nousi sitten veisaamaan ”Herraa hyvää kiittäkää”.

Seurojen loputtua juhlakenttä tyhjeni nopeasti. 1970-luvulta lähtien herättäjäjuhlat on päättänyt ”penkkikökkä”, jossa seuraväki kokoaa penkit pinoihin. Viidessätoista minuutissa kilometrien pituiset penkkirivit olivat siisteissä pinoissa jatkokuljetusta varten.

Penkkitalkoilla juhlakenttä tyhjeni nopeasti.