Hervannan Ompeluseurat jatkuvat kesään asti
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hervannan Ompeluseurat jatkuvat kesään asti

Marja-Leena Kivistö ja kerhon ohjaaja Kaisa Rauhala (oik.) toivottavat käsityönharrastajat mukaan tukemaan herättäjäjuhlia.   Kuva: Hannu Jukola

Hervannan Ompeluseuroissa tehdään käsitöitä herättäjäjuhlien hyväksi. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin kello 10-12 Hervannan kirkon takkahuoneessa, seuroissa kun ollaan, välillä lauletaan Siionin virsiä.

– Olisimme hyvin iloisia, jos ihmiset innostuisivat tekemään käsitöitä. Samalla voi tukea ensi kesän herättäjäjuhlia, kutsuu vapaaehtoistyöntekijä Kaisa Rauhala, Hervannan Ompeluseurat -kerhon ohjaaja.

Kerhossa tehdään yhdessä käsitöitä myyjäisiin ja arpajaisiin. Kerholaisten käsissä syntyy muun muassa tilkkupeittoja, sukkia, lapasia ja tossuja. Käsityöt myydään ja tuotto käytetään Tampereen herättäjäjuhlien hyväksi.

– Körttiläisyyden ytimessä on se ajatus, että kaikki ovat tervetulleita, myös etsijät. Se sopii minulle, kertoo Rauhala, joka on käynyt herättäjäjuhlilla vuosikymmenet. Hän oli mukana myös Tampereen edellisillä juhlilla vuonna 1967.  

Käsitöiden tekemisen lomassa veisataan myös aina muutama virsi körttiläisten laulukokoelmasta Siionin virret.

Hervannan Ompeluseurat -kerho kokoontuu Hervannan kirkon takkahuoneessa keskiviikkoisin kello 10–12 kesään 2018 asti. Hervannan kirkon osoite on Lindforsinkatu 7, 33720 Tampere.

(Juttu on ilmestynyt alun perin Silta-lehden numerossa 11/2017.)