Siionia ja Sibeliusta -pianokonsertti avaa herättäjäjuhlasarjan
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Siionia ja Sibeliusta -pianokonsertti avaa herättäjäjuhlasarjan

Kuva: Marja Ojanperä / Kirkon kuvapankki

Tampereella heinäkuussa pidettäviin herättäjäjuhliin valmistaudutaan kevään aikana kokonaisella konserttisarjalla. Tampereen seurakuntien yhteinen sarja Kohti herättäjäjuhlia nostaa esiin herännäisyyden Siionin virsiin pohjautuvaa musiikkiperintöä ja myös uudempaa tuotantoa.

Konserttisarja alkaa Aleksanterin kirkossa sunnuntaina 11. helmikuuta kello 12 pianisti Jouni Someron konsertilla Siionia ja Sibeliusta. Ohjelmassa on Someron omia koraalisovituksia suomalaisista virsisävelmistä, Ferrucio Busonin sovittamia Bachin urkukoraaleja sekä Sibeliuksen pianoteoksia. Konsertin huipentaa Sibeliuksen Finlandia säveltäjän omana pianosovituksena. Somero myös juontaa konsertin ja johdattaa kuulijat virsien ajattoman sanoman äärelle. Messun ja kirkkokahvien jälkeen alkavaan konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta on 10 euroa.

Ahkerasti eri puolilla maailmaa konsertoiva pianisti Jouni Somero on opiskellut muun muassa Lausannen konservatoriossa ja Kölnin musiikkikorkeakoulussa. Hän on eniten levyttänyt suomalainen pianisti: yli 90:n levytyksen joukkoon kuuluvat muun muassa Suomalaisen Pianomusiikin Antologia, Tshaikovskin koko pianotuotanto ja Erkki Salmenhaaran koko piano- ja kamarimusiikkituotanto. Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi.

Tutustu koko konserttisarjaan

Pianisti Jouni Somero. Kuva: Ari Nurmela