Varainhankinta on yllättänyt iloisesti
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Varainhankinta on yllättänyt iloisesti

Tampereen juhlien varainhankintaa on nyt tehty aktiivisesti vuoden verran, ja tilanne vaikuttaa hyvältä. Myyntituotteiden valinnassa onnistuttiin hyvin - esimerkiksi körttipipat ovat tehneet niin hyvin kauppansa, että viimeisiä viedään.

Tampereen juhlien varainhankintatavoitteeksi asetettiin tamperelaisittain kova 65 000 euroa.

- Nyt vaikuttaa siltä, että tavoite on mahdollista saavuttaa, iloitsee pääsihteeri Petra Perttula.
- Kiitos kuuluu kaikille niille, jotka ovat itse tekemällä, lahjoittamalla, myymällä ja tietenkin myös ostamalla halunneet tukea juhlia.

Monilla juhlilla on ollut yksi hittituote, esimerkiksi Nilsiässä viime vuonna Paavon palli. Tampereella on luotettu monipuolisempaan valikoimaan: leipiin, joita on myyty jo noin 1500, pipoihin, huiveihin ja mukeihin.

- Ekopuuvillasta Suomessa valmistetut körttituubihuivit ovat myyneet todella hyvin, samoin samasta materiaalista tehdyt kaulahuivit, Petra kertoo.
-
Myös käsin neulottuja, täysvillaisia körttipipoja on myyty jo pari sataa. Ne loppuvat pian, joten kannattaa tilata heti, jos haluaa oman pipan.

Kaiken takana ovat sitoutuneet talkoolaiset

Varainhankinta on nostattanut myös juhlatalkoohenkeä Tampereen seudulla: käsitöiden tekeminen on mukavaa ennakkovalmistautumista itse juhliin, ja lisäksi sitä monin paikoin tehdään yhdessä. Tampereella mukaan ovat lähteneet muun muassa seurakuntien käsityöpiirit. Petra kiittelee ydintiimin omistautumista.

- Vuoden mittaan on kierretty noin 50 eri tapahtumassa, Petra sanoo.
- Tavaroiden raahaaminen isoissa Ikea-kasseissa paikasta toiseen on työlästä, mutta toisaalta se on sellaista, mitä jää todennäköisesti kaipaamaan jälkeenpäin.

Tuotemyynnin lisäksi tuloja on saatu kirpputoripöydistä ja arpajaisista sekä seurakolehdeista. Yksi tärkeä näkökulma varainhankinnassa on ollut ekologisuus.

Juhlien taloudellinen kivijalka on Tampereen seurakuntayhtymä, jolta on saatu taloudellisen tuen lisäksi paljon muuta tukea, esimerkiksi työntekijöiden aikaa ja osaamista. Omalla varainhankinnalla on silti tärkeä paikkansa juhlien talouskokonaisuudessa, samoin lähialueen seurakuntien osallistumisella.

- Viime viikon leipäsunnuntai innosti monia seurakuntia tilaamaan herättäjäjuhlaleipiä messuihin jaettavaksi, Petra kertoo.
- Myös suoraa toiminta-avustusta ollaan saamassa lähiseurakunnilta.

Tutustu juhlatuotteisiin ja hanki omasi