Herättäjäjuhlille esteettömästi
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Herättäjäjuhlille esteettömästi

Tampereen kaupungin vammais- ja esteettömyysasiamies Hanna Karojärvi (oik) , pääsihteeri Petra Perttula ja majoitus- ja talkoosihteeri Heidi Mansikkala

Tuorein esimerkki Tampereen seurakuntien saavutettavuusyhteistyöstä kaupungin muiden toimijoiden kanssa ovat herättäjäjuhlat, jotka järjestetään 6.–8. heinäkuuta Kalevan kirkon ympäristössä.

– Tavoitteena on, että herättäjäjuhlat olisivat kaikille vieraille hyvä kokemus. Kaikilla tulisi olla samanlaiset mahdollisuudet osallistua juhliin, sanoo Tampereen herättäjäjuhlien pääsihteeri Petra Perttula.

Perttulan mukaan juhlien esteettömyysratkaisujen miettiminen on jo varsin pitkällä. Nyt hiotaan enää yksityiskohtia.

Juhlakenttä sijaitsee puistossa, jossa on jonkin verran korkeuseroja. Alueesta on laadittu kohokartta, johon voi tutustua molemmissa infopisteissä.

Esteetön pysäköinti sijaitsee osoitteessa Uimalankatu 1, josta on juhlakentälle noin 350 metriä. Esteettömät vessat sijaitsevat samalla alueella, jossa muutkin vessat ovat.

Juhlakansia auttaa

Juhlakentällä on induktiosilmukka. Ohjelma tulkataan viittomakielelle kentän lohkolla D.

Juhlakansliasta on saatavilla pistekirjoituksella painettuja Siioninvirsikirjoja seurojen ajaksi, sanakartta juhla-alueesta sekä juhlaohjelma isolla kirjasinkoolla ja pistekirjoituksella painettuna. Kansliasta voi myös lainata juomakupin opaskoirille.

Juhlakansliasta voi tiedustella opastusta esteettömyysasioissa juhlien aikana, erityisesti perjantaina kello 16–20, lauantaina kello 9–15 ja sunnuntaina kello 9–15.30.

Juhlakanslia sijaitsee Kalevan kirkon seurakuntatiloissa, osoitteessa Liisanpuisto 1, Liisanpuisto-kadun puoleinen sisäänkäynti. Kansliaan on esteetön pääsy. Esteettömyysasioissa voi soittaa juhlien aikana numeroon: 040 804 9778.

Avustajapalvelua on saatavissa juhlakanslian kautta.

– Pyydämme ilmoittamaan etukäteen alustavasti halukkuudesta käyttää avustajaa, jotta voimme varautua sopivaan avustajamäärään, toivoo Petra Perttula.

Viestit osoitteeseen: **@**. Juhlien aikana avustajia voi tiedustella numerosta: 040 804 9778.

Teksti: Kirsi Airikka
Kuva: Hannu Jukola
Julkaistu alun perin Silta-lehdessä huhtikuun numerossa 2018