Monipuolinen juhlaohjelma on julkaistu
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Monipuolinen juhlaohjelma on julkaistu

Kansanpaljoutta Nilsiän herättäjäjuhlien juhlakentällä

Pitkään valmisteltu herättäjäjuhlien ohjelma on nyt julkaistu, ja Tampereella on paljon tarjottavaa juhlavieraille. Juhlakentällä Liisanpuistossa kuullaan monia mielenkiintoisia puhujia, veisataan Siionin virsiä ja vietetään messua sunnuntaina. Myös oheisohjelma on ilahduttavan runsasta, on paljon tekemistä, näkemistä ja kuulemista.

Juhlakentällä kaikuvat seurapuheet ja Siionin virret

Juhlakentän ohjelma alkaa torstaina perinteisillä talkooseuroilla. Perjantain aattoseuroissa kuullaan seurapuhujana muun muassa Tampereen pormestaria Lauri Lylyä sekä monia juhlien järjestelyissä tiiviisti mukana olleita. Lauantaipäivän aikana puhujanpaikalle asettuvat esimerkiksi näyttelijä Laura Malmivaara, Tampereen piispa Matti Repo ja kansanedustaja, Euroopan rauhaninstituutin puheenjohtaja Pekka Haavisto. Sunnuntain messun saarnan pitää Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen. Päätösseurat alkavat aiemmista vuosista poiketen jo kello 13.30.

Oheisohjelmaa laidasta laitaan

Juhlakentän ohjelman lomassa voi tehdä, kuulla ja nähdä monenlaista. Juhlavieraille on tarjolla esimerkiksi pyhiinvaelluksia, Särkänniemi-elämyksiä ja lukuisia konsertteja Tampereen kauniissa kirkoissa. Paljon ohjelmaa on myös juhlien ytimessä, Kalevan kirkon alueella. Tässä on muutama nosto oheisohjelmasta, koko oheisohjelma löytyy juhlien verkkosivuilta Ohjelma-osiosta.

Kepparit, kaverikoirat ja katukoris viihdyttävät

Lapsiperheille on Kalevan kirkon ympäristössä perjantaina ja lauantaina monenlaista tekemistä, on kaverikoiria, kasvomaalausta ja kepparirataa. Lauantaiaamupäivällä on mahdollisuus päästä Kalevan kirkon torniin, jos osallistuu kirkkoseikkailuun. Lauantaina klo 11.30-12.30  lastenohjelmien vakikatsojien kannattaa olla paikalla, sillä vanhempi liikennekonstaapeli Maltti partioi tuolloin juhla-alueella. Palloilevat lapset ja nuoret voivat ottaa juhlille oman pallon mukaan ja suunnata katukorikseen ja futishöntsäilyyn juhlakentän lähettyvillä. Lauantai-illan huvia on tarjolla Särkänniemessä, jonne voi ostaa huvilaiterannekkeen erikoishintaan. Rannekkeita on myynnissä ennen juhlia juhlatoimistossa ja juhlien aikana nuorisotyön kojulla ja juhlakansliassa.

Musiikkia riparilauluista räppiin ja kuorokonserteista urkumusiikkiin

Herättäjäjuhlien juhlavieraita hemmotellaan monipuolisella musiikkikattauksella. Perjantai-illan leppoisa piknik-konsertti Sorsapuistossa kutsuu kuuntelemaan ja laulamaan rippileirin suosikkilauluja. Tilkkutäkki-konsertissa lavalle kipuavat suositut gospelmuusikot Pekka Simojoki, Jouko Mäki-Lohiluoma, Päivi Portaankorva, Venla Lankinen, Jiipee Skyttä, Jaakko Löytty ja Peter Joukainen yhtyeineen.

Suojaavat siivet-konsertissa lauantai-iltana pohditaan sadan vuoden matkaa sisällissodasta nykypäivään Tampereen tuomiokirkossa. Nyt Tuomiokirkossa kaikuvat sovinnon ja rauhan laulut, konsertissa esiintyvät Laura Malmivaara, Heikki Hela, Jaakko Löytty sekä näyttelijät Eriikka Väliahde ja Tuomas Juntunen.

Juhlaviikonlopun konserteissa kuullaan myös muun muassa urkumusiikkia, kuoromusiikkia, Aholansaari Sinfoniettaa, virsiä ja hengellisiä lauluja uusin maustein ja weisuuta wanhoista kirjoista vanhojen soittimien säestyksellä. Särkänniemessä esiintyvät lauantaina räppäri Jellona ja pop-kantelisti Ida Elina.

Pyhiinvaelluksella matkataan itseen Tampereen kauniissa maisemissa

Tampereesta ollaan rakentamassa pyhiinvaelluskaupunkia, ja niinpä myös herättäjäjuhlien oheisohjelmaan kuuluu muutama pyhiinvaellus. Lapsien ja kouluikäisten pyhiinvaellukset lähtevät liikkeelle torstai- ja perjantai-iltapäivinä Finlaysonin kirkolta ja kestävät noin tunnin. Pidemmille pyhiinvaellukselle mielivät voivat lähteä Paavon polulle perjantain-iltapäivänä Messukylän vanhalta kirkolta kohti juhlakenttää ja veisuja. Lauantaina kävellään lyhyempi Riitan reitti Sorsapuiston ja Kalevankankaan maisemissa.

Ikävöitkö lähellesi sydänystävää?

Juhlien Lähellesi ikävöin -teemaan sopivasti juhlilla on myös mahdollista etsiä sydänystävää. Tampereen seurakuntien sinkkutyön suositut pikadeitit toteutetaan juhlilla pariin kertaan. Perjantaina mahdollisia sydänystävien kanssa pääsevät etsimään 20-40 -vuotiaat, ja lauantaina on yli 40-vuotiaiden vuoro. Pikadeiteille ilmoittaudutaan etukäteen Tampereen sinkkujen verkkosivuilla.

Juhlavieraiden kannattaa hankkia itselleen Nysse-tapahtumalippu, jolla voi 10 euron hintaan sukkuloida paikallisbusseilla tapahtumapaikkojen välillä koko viikonlopun. Nysse-lippua on myynnissä muun muassa infopisteissä ja juhlakansliassa.

Lue lisää:

Juhlakentän ohjelma

Oheisohjelma