Körttiradio välittää herättäjäjuhlat lähelle ja kauas
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Körttiradio välittää herättäjäjuhlat lähelle ja kauas

Körttiradio välittää jälleen herättäjäjuhlat radiovastaanottimiin Tampereella ja Helsingissä. Radiota voi kuunnella myös verkon kautta. Juhlakentältä välitettävän ohjelma lisäksi kanavalla kuullaan körttihenkistä puhetta ja musiikkia.

-Meillä on tapana kutsua jokaisista seuroista joku puhujista syventämään puheensa teemoja ja paremmin tutustuttavaksi studioon, kertoo Jan Ahonen, joka on yksi Körttiradion talkoolaisista.

Jan Ahonen ennakoi, että tänä vuonna ohjelmassa nousevat esille sisällissodan muistoteemat, jotka ovat yksi juhlienkin keskeisistä aihepiireistä. Kevyempääkin ohjelmaa on luvassa.

- Meillä on vahva toive Tampereella saada Pikadeitit goes herättäjäjuhlat- tilaisuuksista juttua, kyseessä on kuitenkin mielenkiintoinen avaus, Jan Ahonen kertoo.
- Mikko Alataloa siteeratakseni ihmisellä on ikävä toisen luo. Toivottavasti saamme deittaajia studioon kertomaan kokemuksestana.

Körttiradio soi perjantaiaamusta sunnuntain myöhäiseen iltapäivään. Koko viikonlopun körttiradiota voi kuunnella verkon lisäksi Helsingissä taajuudella 102,0 MHz ja Tampereen ja Tampereella taajuudella 107,1 MHz. Lisäksi Järvi-Radion kuuluvuusalueelle lähetetään perjantain aattoseurat ja lauantain vuoroveisuut ja raamattutunti.

- Helppo muistisääntö on, että linkki lähetykseen löytyy juhlien herättäjäjuhlat.fi -verkkosivujen etusivulta, Jan vinkkaa.

Joka vuosi uudet olosuhteet

Juhlapaikkakunnat vaihtuvat joka vuosi, ja Körttiradion järjestelyt ovat aina erilaiset. Jan Ahosen mukaan vaihtuvat olosuhteet ovat sekä haaste että kannuste. Tämänvuotinen Tampere on kiinnostava kohde niin herättäjuhlille kuin Körttiradiollekin

- Tampere on perinteikäs radiokaupunki, joten on ilo tulla tekemään radiota tänne. Toisaalta myös vähän jännittää.

Körttiläisyys on Tampereen suunnalla melko tuntematonta, mutta juhlapaikka sijoittuu Kalevaan, keskustan lähellä olevalle puistoalueelle, jonne kaupunkilaisten on helppo tulla. Oheistapahtumia on eri puolilla kaupungin keskustaa.

- Uskon juhlien olevan näkyvä ja kuuluva osa tamperelaista katukuvaa, Jan Ahonen sanoo.
- Körttiradion kautta voi aluksi tutustua körttiläiseen tapaan olla elää ja toivottavasti sitten rohkaistua mukaan itse juhlakentällekin Kalevan kirkon kupeeseen.

Körttiradio palvelee lähellä ja kaukana

Körttiradio on ollut toiminnassa jo pitkään, ja se on oleellinen osa herättäjäjuhlia sekä kaukana että lähellä oleville kuulijoille.

- Ensimmäinen körttiradiovuosi on jäänyt minulle hiukan epäselväksi, mutta sen tiedän varmasti, että Järvenpään juhlilla vuonna 2001 ja 2005 Saarijärvellä oli jo radioaktiivista lähetystyötä, Jan Ahonen kertoo.
- Nyt on yhdestoista vuosi peräkkäin menossa.

Kohderyhmiä on monia: paikalliset asukkaat, juhlilla jo muutenkin olevat sekä kaukaa juhlia seuraavat. Verkkokuuntelu levittää Körttiradion kaikkialle maailmaan, palautetta on saatu esimerkiksi suomalaisilta lähetystyöntekijöiltä eri puolilta maailmaa.

- Emme ole mikään evankeliontiradio, mutta pyrimme silti herättämään kiinnostusta tulla myös paikalle juhla-alueelle, Jan Ahonen painottaa.

Körttiradio toteutetaan talkoovoimin, ja Jan Ahonen itse innostuu lähtemään mukaan joka vuosi vuoden jälkeen.

- Olen sydämeltäni radioaktiivinen tuottaja ja pidän talkootöistä. Minulle Herättäjäjuhlat ovat kesän yksi kohokohta, Jan Ahonen kertoo.
- Körttiradion toimittajana saan kohdata todella mielenkiintoisia ihmisiä ja kysellä heiltä monipuolisesti näkemyksiä eri asioista.

 

Teksti: Anna-Mari Martikainen
Kuva: Pixabay