”Kaikki tiet tuovat Kalevaan”
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

”Kaikki tiet tuovat Kalevaan”

Herättäjäjuhlien liikennejärjestelyt vaativat tänä vuonna normaaliakin enemmän pohdintaa. Juhla-alue sijaitsee varsin lähellä Tampereen keskustaa, ja laaja ratikkatyömaakin vaikuttaa liikenteeseen. Ratikkaa rakennetaan juhla-alueen molemmin puolin.

Juhlien liikennetoimikunnan puheenjohtaja Seppo Rantanen on liikennejärjestelyjen suhteen aivan luottavaisella mielellä.

-Juhla-alue Kalevan kaupunginosassa on logistisesti hyvällä paikalla. Olemmekin käyttäneet slogania ”Kaikki tiet tuovat Kalevaan.”

USKO OPASTEITA, VARAA TASARAHA VALMIIKSI

Henkilöautolla juhlille saapuvaa odottavat juhlatunnuksin varustetut opasteet kaikkien pääreittien varrella. Liikenteenohjaus on järjestetty pysäköintialueille ja vilkkaisiin risteyksiin. Opastusta seuraamalla pääsee Hakametsän pääpysäköintialueelle, jossa on 1400 autopaikkaa ja jatkuva bussikuljetus juhlapaikalle.

-Auto- ja moottoripyöräkohtaiseen pysäköintimaksuun 10 euroa/pv tai 20 euroa/3 vrk sisältyy myös bussikuljetus juhlakentälle. Varaa tasaraha, mikäli mahdollista! Maksuvälineenä käy myös kortti.

Mikäli tila loppuisi kesken, vaihtoehtoja ovat yksityiset pysäköintitalot. Niitä ovat muun muassa P-Hämppi 10, P-Tampere-talo 8 sekä P-Tullintori.

-Näitä paikkoja hallinnoivalla Finnparkilla on pysäköintipaketti juhlavieraille: 3 vrk (pe-su) 20 euroa, 1 vrk 10 euroa. Pysäköintipaketin voi ostaa etukäteen Finnparkin verkkokaupasta, jonne löytyy suora linkki herättäjäjuhlien verkkosivuilta.

Tilausliikenne puolestaan ohjataan Liisanpuisto-kadulle. Matkustajien poistuttua linja-autot siirtyvät Hakametsän jäähallin hiekkakentän pysäköintipaikalle.

Julkista liikennettä kannattaa harkita

Seppo Rantanen muistuttaa siitä, että Tampereelle pääsee erittäin hyvin myös junilla ja busseilla.

-Kannattaa harkita julkista, vaikka tulisi käymään vain päiväseltään. Tampereen rautatieasemalta on hieman yli kilometrin kävelymatka juhlakentälle. Paikallisliikenteen bussejakin kulkee sillä välillä tiheästi.

Yksi kätevä vaihtoehto liikkua tapahtumapaikkojen välillä on ostaa paikallisliikenteen 10 euron hintainen tapahtumalippu.

-Tapahtumalipulla on kolmen vuorokauden rajoittamaton matkustusoikeus vyöhykkeillä A−C eli Tampereen sisäinen liikenteessä ja osissa naapurikunnista. Kyseisiä lippuja myydään vain juhlavieraille rautatie- ja linja-autoasemien edustalta, juhlakansliasta sekä infopisteistä.

-Tapahtumalippua ei voi ostaa bussista. Nopeimmin lipun ostaa tasarahalla!

Teksti: Vesa Keinonen
Kuva: Hannu Jukola

Lisätietoa: Liikenne, saapuminen ja pysäköinti