Asukasinfo
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Asukasinfo

Tälle sivulle päivitetään infoa juhla-alueen lähiseudun asukkaille Kalevassa.

Herättäjäjuhlat Kalevassa 6.-8.7.

Kalevan kirkon ympäristössä järjestetään 6.-8. heinäkuuta valtakunnalliset herättäjäjuhlat. Kyseessä on Tampereen ev.lut. seurakuntien, Herättäjä-Yhdistyksen ja Tampereen kaupungin järjestämä tapahtuma, johon odotetaan juhlaviikonlopun aikana kaikkiaan jopa 30 000 kävijää eri puolilta Suomea.

Juhlien päätapahtumapaikka on Liisanpuisto, mutta ohjelmasta ja palveluista levitteytyy myös muihin puistoihin (Kiovanpuisto ja Sorsapuisto).

Liisanpuistossa on ohjelmaa perjantaina 6.7. klo 18-19.30, lauantaina 7.7. klo 8.30-20 ja sunnuntaina 8.7. klo 9-15. Juhlille ovat tervetulleita kaikki ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Liikenne ja pysäköintijärjestelyt

Juhlat aiheuttavat seuraavia muutoksia alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin:

Kaupinkatu välillä Liisanpuisto-Liisankatu sekä asukaspysäköintialueina toimivat Liisanpuiston, Liisankadun ja Uimalankadun parkkipaikat suljetaan juhlien aikana seuraavasti:

Kaupinkatu: suljettuna liikenteeltä ti 3.7. klo 10 - ma 9.7. klo 18

Liisankadun puoleinen P-alue: suljettuna ma 2.7. klo 9 - ti 10.7. klo 9

Liisanpuiston puoleinen P-alue: suljettuna ke 4.7. klo 9 - su 8.7. klo 18

Liisanpuiston ja Sammonkadun risteyksen P-alue: suljettuna to 5.7. klo 10- su 8.7. klo 18

Uimalankadun P-alueet: suljettuna to 5.7. klo 9 - su 8.7. klo 18

Lisäksi Liisankatu muuttuu yksisuuntaiseksi (ajosuunta keskustasta itään)  ja pysäköinti kielletään koko kadulla ajalla ke 4.7. klo 9 - ti 10.7. klo 9

Alueelle tuodaan siirtokehotustaulut juhannuksen jälkeisellä viikolla. Jos autoa ei ole siirretty pois, kaupunki siirtää auton lähimpään vapaaseen paikkaan ns. lähisiirtona, josta autonomistajaa laskutetaan 98,80 euroa. Päivitys 6.7.2018: Mikäli autonomistaja ei ole havainnut siirtokehoitusta ja siirtokehoitusilmoitus on edelleen auton tuulilasissa, autonomistajaa ei laskuteta auton siirtämisestä.

Viikonloppuna 6.-8.7. asukaspysäköintitunnuksella J varustettu auto on mahdollista pysäköidä Hakametsän pysäköintialueelle, josta on järjestetty juhlakentän ohjelma-aikoina jatkuva maksuton bussikuljetus Liisanpuisto-kadulle. J-asukaspysäköintialueella oleville pysäköintikiekkopaikoille voi pysäköidä J-tunnuksella aikarajoituksetta riippumatta kiekkopaikan aikarajoituksista.

Asukasinfossa 26.6.2018 esille nouseita teemoja:

  • Omiin pihoihin ja talleihin ajaminen on turvattu juhlien ajan.
  • Katukoris päättyy klo 22 Sammon koulun pihassa.
  • Äänentoisto vaikenee Liisanpuistossa iltaisin klo 20 mennessä. Äänentoistolla välitetään lähinnä puhetta ja laulua ilman instrumentteja, joten melutaso on alempi kuin konserteissa.
  • Puistoalueella on tehty katselmukset kaupungin puisto-osaston kanssa ennen juhlia ja katselmus tehdään myös jälkikäteen. Sää vaikuttaa paljon siihen, mitä jälkiä maastoon jää. Juhlien jälkeen tarkistetaan tilanne ja sovitaan mahdollisista jälkitoimista.
  • Pihojen kulku läpikulkureitteinä ja asuinkiinteistöjen roska-astioiden käyttö: Pyritään ohjaamaan juhlavieraat virallisille reiteille, samoin painotetaan, että taloyhtiöiden roskisten käyttö ei ole sallittua. Jäteastioita on paljon juhlakentällä. Juhlavieraille tiedotetaan sekä etukäteisviestinnässä että juhlakentän kenttäkuulutuksissa näitä ohjeita. 
  • Mikäli ilkivaltaa ilmenee, se hoidetaan normaalien poliisin kanssa normaalien prosessien mukaisesti.
  • Alueella on yövartiointi. Järjestyksenvalvojia on päiväsaikaan ohjelmasta riippuen paikalla 20-40.
  • Uimalankadun suunnalle rakentuva teltta-alue on rauhallista yöpymisaluetta, senkin takia vältetään melua.
  • Juhla-alueelle on vapaa pääsy ja alue toimii tapahtuman aikanakin puistona.

Jos lähialueella ilmenee juhlista johtuvia ongelmia, pyydämme olemaan yhteydessä suoraan herättäjäjuhlien pääsihteeriin Petra Perttulaan, p. 050 4691818

Tiedote 4.7.:

Herättäjäjuhlien parkkikysymys on aiheuttanut huolta ja mielipahaa Kalevan alueen asukkaiden keskuudessa. Olemme pahoillamme juhlajärjestelyiden aiheuttamasta häiriöstä alueen asukkaille. Ymmärrämme, että tilanne voi hankaloittaa kalevalaisten liikkumista viikonlopun aikana.

Haluamme tarkentaa muutamia keskusteluketjussa esiin nousseita asioita:

- Herättäjäjuhlien juhlaväki pysäköi autonsa Hakametsän jäähallin parkkipaikalle. Kirkon ympäristössä olevat parkkipaikat tarvitaan juhlien järjestelyä ja tavaroiden kuljetuksia varten.

- Uimalankadulla on juhlien invapysäköinti.

- Pihoihin ajo on turvattu koko Herättäjäjuhlien ajan.

- Auton voi J-tunnuksella pysäköidä ilmaiseksi ja ilman aikarajoitusta kaikilla Kalevan aikarajoituksella varustetuilla P-paikoilla lukuun ottamatta juhlille varattuja erityismerkittyjä paikkoja. Lisäksi auton voi jättää juhlien aikana myös jäähallin parkkipaikalle, josta on maksuton bussikuljetus Kalevan kirkolle.

- Autoilijoita ei velvoiteta viemään autoa jäähallin p-paikalle. Kaupunki siirtää auton sinne, jos omistaja ei itse ole määräaikaan mennessä siirtänyt autoa.

Kiitämme kaikkia alueen asukkaita kärsivällisyydestä. Olemme tosi iloisia, että saamme pitää juhlat teidän naapurustossanne. Toivotamme kaikki tamperelaiset ja erityisesti kalevalaiset tervetulleeksi Herättäjäjuhlille.

Petra Perttula, herättäjäjuhlien pääsihteeri


pdf liite

Lähiseudun asukkaille jaettu julkinen tiedote pdf-muodossa (samat tiedot kuin yllä)