Pyhiinvaelluksilla voi ihmetellä uskoa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pyhiinvaelluksilla voi ihmetellä uskoa

Pyhiinvaellus on lyhempi tai pidempi matka johonkin pyhänä pidettyyn paikkaan. Ne ovat Suomessakin viime aikoina yleistyneet. Paavon polku ja Riitan reitti ovat Tampereen herättäjäjuhlien ohjattuja hiljaisia pyhiinvaelluksia, jotka päätyvät seuroihin juhlakentälle.

Molemmissa on kysymys kaipaavan ja odottavan uskon ihmettelystä.

-Paavon polku saattelee vaeltajaa katselemaan rinnakkain omaa elämäänsä sekä Paavo Ruotsalaisen elämäntaivalta. Riitan reitti puolestaan avaa naisen ja perheenäidin näkökulman aiheeseen, kertoo pyhiinvaelluksia vapaaehtoisten kanssa ohjaava Tampereen seurakuntien hengellisen ohjauksen pastori Jussi Holopainen.

Reittejä ovat olleet ideoimassa mm. Kaija Pispa ja Kalle Hiltunen. Paavon polun voi kulkea myös omatoimisesti mobiilisovelluksen avulla. Paavon polku sekä yli 20 muuta mobiilipyhiinvaellusreittiä latausohjeineen löytyvät osoitteesta www.pyhiinvaellustampere.fi

Pyhiinvaelluksiin ei ole ilmoittautumista.

Tiedustelut: **@**.

Paavon polku

Ohjattu hiljainen pyhiinvaellus lähtee Messukylän keskiaikaiselta kivikirkolta (Kivikirkontie 2) perjantaina 6.7. klo 14 ja saapuu juhlakentän veisuihin. Reitin kesto 2 h ja pituus 4,5 km. Mukaan vesipullo sekä sään mukainen varustus. Messukylän kivikirkolle pääsee mm. Kalevankankaan bussipysäkiltä. Katso: reittiopas.tampere.fi

Riitan reitti

Ohjattu hiljainen pyhiinvaellus lähtee Kalevan kirkon pääovien edestä lauantaina 7.7. klo 14 ja päätyy takaisin juhlakentän lähetysseuroihin. Reitin pituus 1,5 km ja kesto 1 h 30 min. Reitin varrella mm. Sorsapuiston veistokset ja Kalevankankaan luontoympäristö. Mukaan vesipullo sekä sään mukainen varustus.

Tekstit: Vesa Keinonen