Juhlakentän rakennustyöt hyvässä vauhdissa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlakentän rakennustyöt hyvässä vauhdissa

Alttarille pystytettävä risti noustetaan paikalleen tällä tietoa maanantaina.

Tämän viikon rakennustalkoot Liisanpuistossa ovat tuottaneet hyvää tulosta. Juhlaportti, alttarialue ja juhlaravintola ovat jo hahmollaan. Talkoot jatkuvat maanantaina aamukahdeksalta, ja mukaan mahtuu vielä uusia talkoolaisia.

Kalevan Liisanpuistossa ovat tällä viikolla hikoilleet sulassa sovissa auringonpalvojat ja herättäjäjuhlien rakennustalkoolaiset. Ohikulkijat ovat ihmetelleet, mitä puistoon oikein rakennetaan, sillä tieto juhlista ei ole vielä saavuttanut kaikkia.

Juhlarakennelmissa on niin uutta, vanhaa kuin kierrätettyäkin. Uutta edustavat juhlaportti ja alttarille pystytettävä iso risti. Teltat, ruokapöydät ja penkit ovat puolestaan kokeneet jo monet monituiset juhlat.

-  Alttarikaide ja puhujan ja viittomakielisten tulkkaajien katokset saatiin viime vuoden Nilsiän juhlilta, kertoo pääsihteeri Petra Perttula.

Joka vuosi kehitään jotakin uutta. Nyt rakennustalkoissa muokattiin juhlien siirrettäviä vessavaunuja niin, että niissä on myös kaksi esteetöntä vessaa.

Hommia riittää - tervetuloa mukaan!

Talkoot jatkuvat maanantaiaamuna kello 8 aamupalalla ja työnjaolla Kalevan kirkon seurakuntatilojen aulassa.

- Paikalle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista, jos talkoilu kiinnostaa, Petra Perttula sanoo.
- Ensi viikolla maanantaina jatkuvat rakentelut, tiistaina pidetään penkkitalkoot ja keskiviikkona laitetaan majoitustiloja kuntoon.

Juhlaviikonlopuksikin tarvitaan vielä talkoolaisia. Tehtävät ja ilmoittautumislomakkeet ovat verkossa sivulla vapaaehtoistyo.fi/herattajajuhlat_2018/. Juhlaviikonlopun talkoolaiseksi voi ilmoittautua myös soittamalla juhlien majoitus- ja talkoosihteerille numeroon 040 804 8713. Talkoolaiset on vakuutettu, ja he saavat t-paidan sekä kahvin tai ruuan vuoron pituudesta riippuen.

Teksti ja kuvat: Anna-Mari Martikainen

 

Alttari rakentuu Kalevan kirkon seinustalle.

Tässä ruokaillaan juhlien aikana.

Kaupinkatu suljetaan liikenteeltä juhlien ajaksi ja siihen nousee juhlatori.

Juhlakenttä viheriöi kauniisti, kentän laidalla sijaitsevat puut tarjoavat suojaa juhlavieraille.

Juhlaportin runko on jo pystyssä.