Tiedote 4.7.2018: Lähellesi ikävöin — herättäjäjuhlat alkamassa Tampereen Kalevassa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tiedote 4.7.2018: Lähellesi ikävöin — herättäjäjuhlat alkamassa Tampereen Kalevassa

 

Tampere on kuluvana vuonna ollut paljon otsikoissa, kun on monin tavoin muisteltu sadan vuoden takaisen traagisen sodan tapahtumia. Tulevana viikonloppuna Kalevan kirkkoa ympäröivässä Liisanpuistossa järjestettävillä herättäjäjuhlilla vietetään rauhanjuhlaa ja veisataan rauhan ja sovinnon puolesta.

Tämänvuotisten herättäjäjuhlien tunnus ”Lähellesi ikävöin” on Jaakko Löytyn säveltämästä ja sanoittamasta Siionin virrestä 175 Herra siunaa kotia. Juhlien seurapuhujat tulevat monenlaisista taustoista ja elämänpiireistä, ja oheisohjelmassa on mm. työväenlaulujen ja Siionin virsien yhteiskonsertti.

- Herännäisyys korostaa ihmisen pienuutta ja jokaisen tasavertaisuutta Jumalan edessä, muistuttaa Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Simo Juntunen. - ”Armo kuuluu kaikille” on herännäisyyden ydinviesti.

Herättäjäjuhlat Tampereella pidetään nyt toista kertaa.

- Vuonna 1967 kokoonnuttiin Ratinan stadionilla, Juntunen kertoo. - Silloin juhlatunnuksena oli juhlapaikkaan sopivasti raamatunlause ”Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus”.

Ei ole sattumaa, että vuonna 2018 juhlatunnuksessa korostetaan läheisyyden kaipuuta.

- Monet asiat repivät meitä erillemme nykypäivän maailmassa, kirkon sisälläkin. Yksinäisyys, läheisyyden ja läsnäolon kaipuu on lisääntynyt. Kaipaamme myös Pyhän läsnäoloa. Siksi on hyvä istua hetkeksi samalle seurapenkille tutun tai tuntemattoman lähimmäisen viereen veisaamaan yhteistä virttä.

Herännäisseuroissa vuorottelevat Siionin virret ja lyhyet seurapuheet. Herättäjäjuhlien puhujissa on pappeja ja maallikoita, naisia ja miehiä. Tampereen herättäjäjuhlien päiväseuroissa lauantaina klo 13 juhlapuheen pitää Herättäjä-Yhdistyksen uusi puheenjohtaja, rovasti Tapani Rantala Turusta.  Muita tunnettuja henkilöitä juhlien puhujina ovat mm. Laura Malmivaara, piispa Matti Repo ja Euroopan rauhaninstituutin puheenjohtaja Pekka Haavisto

- Odotan herättäjäjuhlien puheista ja virsistä hengellistä lohdusta ja ravintoa, joka kantaa arjessa ja rohkaisee meitä rauhantekijöiksi maailmassa, Juntunen pohtii.