Juhlaravintola tarjoaa valinnanvaraa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Juhlaravintola tarjoaa valinnanvaraa

Ruokalijoita Nilsiän herättäjäjuhlilla 2017.

Herättäjäjuhlien juhlapaikalla rakennetaan juhlaravintolaa kovaa kyytiä. Alueelle pystytetään myös kaksi kahviota ja kaksi grilliä. Juhlavieraille halutaan tarjota sekä perinteistä juhlaruokaa kuten riisipuuroa että valinnanmahdollisuuksia. Näin kertovat juhlien ravintolatoiminnasta vastaavat Päivi Jaatinen ja Soila Muurikainen.

- Halusimme listalle tamperelaisherkkua eli mustaamakkaraa, jotta juhlavieraat pääsevät maistamaan sitä helposti, Päivi Jaatinen kertoo.
- Ruokalista vaihtelee päivittäin, joten joka päivä on mahdollista syödä eri ruokaa. Ja jos syö samana päivänä kahteen kertaan, silloinkin voi valita eri ruuat.

Erityisruokavaliot on otettu huomioon tarkasti, ruuat ovat pääsääntöisesti gluteenittomia ja maidottomia. Lisäksi päivittäin on tarjolla vegaaniruokaa. Ruokalippujen myyntipisteissä ja ruuan jakelupisteissä on saatavilla aineisosaluettelot, joista voi tarkistaa, että ruoka on varmasti itselle sopivaa.

Päivi ja Soila muistuttavat, että ruokaa saa ruokalinjastosta vain valmiiksi ostettua ruokalippua vastaan, rahaa ei ravintolalinjastossa oteta vastaan. Ruokalippuja myydään juhla-alueella kolmessa kiinteässä myyntipisteessä, ja lisäksi alueella kiertää ruokalipunmyyjiä. Ruokalaji valitaan lippua ostaessa, joten kannattaa tarkistaa heti, että saa oikean ruokalipun. Kahviloissa ja grillissä käyvät käteinen ja pankkikortti sekä ennakolta ostetut kahviliput.

- Kahviloissa meillä on myynnissä paikallisia tuotteita Aallon ja Leivon leipomoista. Gluteenittomat tuotteet tulevat Ilona-leipomosta, Päivi Jaatinen sanoo.
- Kahviloista voi ostaa myös jäätelötuutteja ja mehujäitä. Lisäksi alueella on kaksi yksityisen yrittäjän pehmiskioskia.

Ravintola- ja kahvilatoimintaa on valmisteltu hyvillä mielin. Juhlille on tulossa paljon väkeä, ja myös ravintolaan ja kahviloihin odotetaan paljon asiakkaita. Siihen on valmistauduttu ja varauduttu.

- Toivomme, että kaikki saavat sujuvan ja rauhallisen ruokailu- tai kahvittelukokemuksen, toteaa Soila Muurikainen.

Päivin ja Soilan vinkit ruokailijoille

  1. Ole rohkea ja maista mustaa makkaraa!
  2. Muista ostaa ruokalippu, ennen kuin menet ruokalinjastoon.
  3. Jonottaminen on osa ruokailuelämystä.
  4. Jos on ruuhka-aika, syö reippaasti ja anna tilaa seuraaville ruokailijoille.
  5. Muista lajitella jätteet, kun olet syönyt.

 

Tutustu ruokalistaan

 

Teksti ja kuvat: Anna-Mari Martikainen

Juhlaravintola nousee Tampereella juhlakentän pohjoiselle reunalle eli Liisankadun ja Teiskontien puolelle.